29 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (28th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). The Indian Air Force (IAF) successfully test fired a land-attack version of the supersonic cruise missile, BrahMos which state?
a)   West Bengal
b)   Rajasthan
c)   Bihar
d)   Uttar Pradesh
e)   Gujarat


2). Who has won the Silver medal at the AIBA Women’s World championships?
a)   DariaGalateria
b)   Alice Graner
c)   AlessiaMesiano
d)   Sonia Lather
e)   WanguiwaGoro


3). Who will lead the Yoga Session at UN on the occasion of the 2nd International Yoga Day?
a)   Swami Kuvalayanande
b)   Swami Sri YukteswarGiri
c)   SadhgurJaggiVasudev
d)   MahavatarBabaji
e)   Vishuddhananda Paramahansa


4). In which state is the Pakke Tiger Reserve located?
a)   Uttar Pradesh
b)   Maharashtra
c)   West Bengal
d)   Assam
e)   Arunachal Pradesh


5). Which Indian bank has been ranked among the top ten biggest and most powerful companies in the consumer financial services sector on a Forbes list?
a)   HDFC Bank
b)   Karnataka Bank
c)   Nainital Bank
d)   ICICI Bank
e)   Axis Bank


6). The Bhramos missile is jointly built by India and ________.
a)   USA
b)   Russia
c)   Germany
d)   Israel
e)   Ukraine

7). In which country was the 2016 AIBA Women’s World Boxing Championships held?
a)   New Zealand
b)   Kazakhstan
c)   Turkey
d)   South Africa
e)   Russia


8). Who among the following has been named as new Chief Minister of Puducherry?
a)   Vijay Kumar
b)   N. Rangaswamy
c)   V Narayanansamy
d)   AshishKundra
e)   None of the above


9). Which among the following banks is going to launch an Entrepreneur-in-Residence (EIR) programme for fintech start-ups in the next 9-12 months?
a)   Kotak Mahindra Bank
b)   RBL Bank
c)   IndusInd Bank
d)   State Bank of India
e)   HDFC Bank


10). Which state government has entered the Limca Book of Records for conducting the most intensive household survey by a state?
a)   Andhra Pradesh
b)   Karnataka
c)   Kerala
d)   Tamil Nadu
e)   Telangana


Answers:

1).b)  2).d)  3).c)  4).e)  5).a)  6).b)  7).b)  8).c)  9).b)  10).e)




For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">