26 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (25th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Union Minister of Women and Child Development have released a draft of the model rules to repeal the existing rules towards the effective implementation of Juvenile Justice Act. Who is the Union minister of Women and Child development?

a)   Uma Bharati
b)   Kalraj Mishra
c)   AnantGeete
d)   Menaka Gandhi
e)   None of the above


2). Which state is going to implement e-Governance initiatives, is set to take another giant step by introducing e-Office system in all districts?
a)   Karnataka
b)   Himachal Pradesh
c)   Gujarat
d)   Andhra Pradesh
e)   None of the above


3). Union Government signed 100 million US dollar loan and project agreement with World Bank to support Urban Water Supply Modernization project of which state?
a)   Tamil Nadu
b)   Kerala
c)   Karnataka
d)   Maharashtra
e)   Andhra Pradesh


4). European officials have agreed to unlock €10.3bn in bailout money for ____.
a)   Turkey
b)   Greece
c)   Austria
d)   Belarus
e)   Serbia


5). Who has been appointed as the Chief Minister of Assam?
a)   Gopal Borbora
b)   Bimala Prasad Chaliha
c)   Tarun Gogi
d)   Prafulla Kumar Mahanta
e)   Sarbananda Sonowal


6). Burt Kwouk who passed away on May 24, 2016 was related to which field?
a)   Acting
b)   Sports
c)   Painting
d)   Journalism
e)   Politics


7). K Anirudhan, a politician who passed away in Kerala was from which political party?
a)   BJP
b)   JD(U)
c)   CPI(M)
d)   Congress
e)   KPP


8).  Which ministry has launched ASMITA, a student tracking system program?
a)   Education
b)   Ministry of Human Resources and Development
c)   Social Justice and Empowerment
d)   Skill Development and Entrepreneurship
e)   None of the above


9). Lohia Auto Industries announced its tie up with which private sector lender Bankfor financing their diesel three wheelers?
a)   Federal bank
b)   DCB Bank
c)   HDFC Bank
d)   Axis Bank
e)   IndusInd Bank


10). State-run BHEL announced it has commissioned the first 800 MW supercritical thermal unit in _____.
a)   Maharashtra
b)   Karnataka
c)   Madhya Pradesh
d)   Gujarat
e)   None of the above


Answers:
1)d 2)d 3)c 4)b 5)e 6)a 7)c 8)b 9)e 10)b




For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">