12 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (11th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). The National Technology Day is being celebrated every year on May 11 by the Ministry of Science & Technology with theme “Technology enablers of Startup India”. The event is celebrated in
a)   Bangalore
b)   Mumbai
c)   Ahmedabad
d)   New Delhi
e)   Varanasi


2). Which state, recently, has been announced the 'Agri Business Policy-2016'.The policy announced subsidies for food processing projects and loans for those wanting to establish food processing units.
a)   Maharashtra
b)   Gujarat
c)   Haryana
d)   Madhya Pradesh
e)   Uttar Pradesh


3). Which state became the first state in the Northeast to introduce a financial literacy course through the National Stock Exchange (NSE) in schools?
a)   Tripura
b)   Manipur
c)   Nagaland
d)   Assam
e)   Meghalaya


4). India is currently developing infrastructure projects worth ______ billion dollars in the South Asian region to improve connectivity.
a)   $3
b)   $5
c)   $7
d)   $9
e)   $11


5). Who was appointed as Additional Solicitor General (ASG), recently?
a)   Atma Ram Nadkarni
b)   Narendra Kumar
c)   Vijay Malhotra
d)   KiranNadkarni
e)   None of the above


6). Which among the following asset management companies has appointed SankaranNaren as a Director on the Board of ICICI Prudential Asset Management Company, with effect from April 2016?
a)   IDBI
b)   HSBC
c)   ICICI
d)   IDFC
e)   DHLF


7). Actress Priyanka Chopra has ranked ___ in the list of 'Millennial Leaders around the World' by 'U.S. News', an American media company.
a)   12
b)   15
c)   9
d)   21
e)   32


8). Who among the following actress has been ranked number one on the 'Times 50 Most Desirable Women 2015'.
a)   DeepikaPadukone
b)   Priyanka Chopra
c)   Sunny Leone
d)   KanganaRanaut
e)   Katrina Kaif


9). Which state has recently, received the Best Indian Destination for Wildlife Award. The award was presented by the Lonely Planet Group.
a)   Madhya Pradesh
b)   Karnataka
c)   Haryana
d)   Maharashtra
e)   Telangana


10). Name the web-based on-demand home beauty and styling startup that was recently acquired by classifieds platform Quikr.
a)   Urbanclap
b)   LocalOye eye
c)   Amber
d)   Salosa
e)   None of the above


Answers:

1)d    2)b    3)c    4)b    5)a    6)c    7)c   8)b    9)a   10)d


For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here






0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">