14 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (13th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which state government recently announced that the government is going to build 7,52,863 toilets in the next four years?
a)   Andhra Pradesh
b)   Odisha
c)   Bihar
d)   Maharashtra
e)   Himachal Pradesh


2). Which state government declared drought in over 29000 villages of the state, most of them in parched Marathwada and Vidarbha regions.
a)   Madhya Pradesh
b)   Maharashtra
c)   Telangana
d)   Gujarat
e)   Haryana


3). International Criminal Court Day is observed on
a)   May 13th
b)   June 17th
c)   April 13th
d)   May 15th
e)   August 15th


4). The world's largest cargo plane, the Antonov An-225 Mriya, landed for the first time in India. In which airport the flight has landed?
a)   LokpriyaGopinathBordoloi International Airport       
b)   LokNayakJayaprakash International Airport
c)   Indira Gandhi International Airport
d)   SardarVallabhai Patel International Airport
e)   Rajiv Gandhi International Airport


5). Who has appointed as the member of President's Advisory Council on Faith-Based and Neighborhood Partnerships by US President Barack Obama?
a)   Manjit Singh
b)   Priyatam Singh
c)   Manipreeth Singh
d)   Amarpreeth Singh
e)   None of the above


6). Recently, who among the following has been appointed to the ICC Cricket Committee as its member?
a)   GautamGambhir
b)   SauravGanguly
c)   Rahul Dravid
d)   Sachin Tendulkar
e)   VVS Lakxman


7). Which bank has launched the country’s first contact less business credit card in association with Jet Airways for small and mid-sized enterprises (SMEs) and their employees?
a)   Axis Bank
b)   ICICI Bank
c)   RBL Bank
d)   City Union Bank
e)   HDFC Bank


8). Which state has been awarded the best family destination in the Lonely Planet Magazine India Travel Awards 2016?
a)   Karnataka
b)   Madhya Pradesh
c)   Kerala
d)   Maharashtra
e)   Tamil Nadu


9). Airtel launched its ‘Platinum 3G’ servicesrolling out a new 3G service across 60 towns in
a)   Assam
b)   Andhra Pradesh
c)   Karnataka
d)   Nagaland
e)   Haryana


10). Which Cricket Club has launched the first 'Official Laws of Cricket' mobile application for free on Android and iOS?
a)   Western Australian Grade Cricket clubs
b)   Queensland Cricketer’s Club
c)   South Australian Grade Cricket clubs
d)   Sydney Grade Cricket clubs
e)   Marylebone Cricket Club


Answers:

1)c   2)b   3)b   4)e   5)a   6)c   7)b   8)c   9)a   10)e



SBI Clerk 2016 Prelims Exam Online Mock Test Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">