18 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (17th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). World Telecommunication and Information Society Day (WTISD) was observed on 17 May of every year. The theme for the year 2016 is
a)   ICT Entrepreneurship for Social Impact
b)   Telecommunications and ICTs: Drivers of innovation
c)   Broadband for Sustainable Development
d)   ICT’s and improving road safety
e)   None of the above


2). Prime Minister Narendra Modi is scheduled to visit Iran for two days on May 22 and 23 this year. Who is the President of Iran?
a)   Reuven Rivlin
b)   Hassan Rouhani
c)   Fuad Masum
d)   Mamnoon Hussain
e)   Mohammad Ashraf Ghani


3). The World Bank said it has approved a $625 million loan to support India's grid-connected rooftop solar programme that will facilitate the installation of ______ of energy across India.
a)   250 MW
b)   420 MW
c)   400 MW
d)   560 MW
e)   525 MW


4). A six-day long global conference envisioned on economic empowerment of women to foster leadership and entrepreneurship was held in
a)   Beijing
b)   Kuala Lumpur
c)   Manila
d)   New Delhi
e)   Mumbai


5). World-First Scanning Helium Microscope Built in
a)   China
b)   Japan
c)   USA
d)   India
e)   Australia


6). Yaogan-30 remote sensing satellite has been launched by ___?
a)   Russia
b)   Japan
c)   Germany
d)   Australia
e)   China


7). Justice Tinlianthang Vaiphei of the Gauhati High Court was on Monday sworn in as the acting Chief Justice of the High Court in
a)   Mizoram
b)   Manipur
c)   Arunachal Pradesh
d)   Tripura
e)   Nagaland


8). Han Kang has won the 2016 Man Booker International Prize for her novel 'The Vegetarian'. She belongs to which country?
a)   Netherlands
b)   China
c)   South Korea
d)   Philippines
e)   Canada


9). Name the group sharing app launched by Google, with inbuilt Google Search, YouTube and Chrome to let users share articles, videos and images without leaving it.
a)   Share AVI
b)   Spaces
c)   G Group
d)   G Split
e)   None of the above


10). Deepak Shodhan has passed away at the age of 87. He is a
a)   Cricketer
b)   Chess Grandmaster
c)   Politician
d)   Golfer
e)   Musician


Answers:

1)a   2)b   3)c   4)d   5)e   6)e   7)d   8)c   9)b  10)a   






For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">