20 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (19th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). The Centre has constituted a five Member Committee to comprehensively review and give recommendations on the Fiscal Responsibility and Budget Management, FRBM, roadmap for the future. The committee is headed by
a)   S Selvakumar
b)   H. Atheli
c)   Nanda Kishore Singh
d)   Udai Singh Kumawat
e)   Ashok Kumar Singh


2). Which state government has decided to include regional and tribal languages in state exams and Staff Selection Commission examinations, the recruiting bodies for government jobs?
a)   Jharkhand
b)   Meghalaya
c)   Karnataka
d)   Maharashtra
e)   Haryana


3). A photovoltaic cell that has successfully achieved the sunlight-to-electricity conversion efficiency of 34.5% without any concentrators like mirrors is developed in which country?
a)   USA
b)   Australia
c)   China
d)   Japan
e)   None of the above


4). Who among the following appointed as Executive Secretary of the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC)?
a)   Patricia Espinosa Cantellano
b)   Lassina Zerbo
c)   Denzil Amagbe Kentebe
d)   Mohamed Ibn Chambas
e)   None of the above


5). Visualization technology leader Barco has announced the appointment of Rajiv Bhalla as managing director for India. The headquarters of Barco is located at
a)   Hungary
b)   Denmark
c)   Germany
d)   Austria
e)   Belgium


6). Name the Chinese policeman has set a Guinness World Record for planking for eight hours, one minute and one second.
a)   Kao Kusudigo
b)   Geaoringa
c)   Mao Weidong
d)   Mahatrewinga
e)   None of the above


7). Which company has signed a MoU with government to benefit “Safai Karamcharis”?
a)   Uber Cabs
b)   Meru Cabs
c)   Soon Cabs
d)   Ola Cabs
e)   Metro Cabs


8). The Oppenheimer Blue, the largest vivid blue diamond ever offered at an auction, was sold for a world record price of ______ million dollors at Christie's auction.
a)   83.2
b)   57.5
c)   66.7
d)   48.5
e)   53.8


9). Name the new Virtual Reality (VR) hardware and software platform announced by Google built on top of the upcoming Android N.
a)   True Dream
b)   Virtual World
c)   Day Dream
d)   Happy Hour
e)   One Step Forward


10). Which English player has won Cricketer of the year award at England Cricket Board Annual Awards?
a)   Joe Root
b)   Ben Stokes
c)   David Willey
d)   Alistair Cook
e)   Ian Morgan


Answers:

1)c   2)a   3)b   4)a   5)e   6)c   7)d   8)b   9)c  10)a






For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">