16 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (15th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). The Prime Minister along with Sri Lankan President Maithripala Sirisena released 'Simhastha Declaration' in
a)   Patna
b)   Udaipur
c)   Bilaspur
d)   Ujjain
e)   Patiala


2). Who among the following inaugurated the second phase of Pradhan Mantri Ujjwala Yojana at Dahod in Gujarat?
a)   Amit Shah
b)   Ashok Dhawan
c)   Anil Goel
d)   Arun Singh
e)   Arun Kumar Jain


3). Which among the following states becomes the first state to issue newspaper advertisements for the post of Vice Chancellor of state universities?
a)   Maharashtra
b)   Haryana
c)   Madhya Pradesh
d)   Rajasthan
e)   Uttar Pradesh


4). The multilateral Red Flag Aerial combat exercises between US, NATO and allied forces and India Air Force (IAF) concluded in
a)   Los Angles
b)   Alaska
c)   Indiana
d)   New York
e)   None of the above


5). Which country has successfully launched a remote sensing satellite to carry out land surveys and disaster relief?
a)   Russia
b)   Japan
c)   China
d)   India
e)   USA


6). The world's first artificially intelligent lawyer was hired in which city?
a)   Virginia
b)   Georgia
c)   California
d)   New York
e)   None of the above


7). SEBI approves appointment of Ashok Chawla as NSE chairman. Headquarters of NSE is located at
a)   Hyderabad
b)   Mumbai
c)   Noida
d)   Pune
e)   New Delhi


8). Income Declaration Scheme for domestic black money to commence from
a)   May 20th2016
b)   May 25th 2016
c)   May 30th 2016
d)   June 1st 2016
e)   July 1st 2016


9). New Delhi based non-profit Economics think tank projected India’s economic growth rate to grow marginally to ________ percent in 2016-17.
a)   7.2
b)   7.5
c)   7.7
d)   7.3
e)   7.8


10). Samsung has launched a 256 GB microSD card priced around 16,740. Name given to the card is
a)   EVO Plus
b)   EXO Plus
c)   SAM Plus
d)   SD Plus
e)   None of the above


Answers:

1)d  2)a  3)d  4)b  5)c  6)d  7)b  8)d  9)c  10)a


For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">