15 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (14th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). Name the village that has been declared as the first Open Defecation Free village in Amethi district, Uttar Pradesh.
a)   Amethi
b)   Diha
c)   Tikariya
d)   Jamo
e)   Salon


2). Indian Railways is all set to conduct trials of its first solar panel-powered train which will have its lights &fans run on solar energy in _________.
a)   Jodhpur
b)   Rajkot
c)   Vadodara
d)   Aurangabad
e)   Indore


3). The Uttar Pradesh Government is ready to introduce statewide police emergency facility number _________ on 2nd October of this year.
a)   101
b)   100
c)   110
d)   120
e)   420


4). Which state notifies backward classes quota Act. The backward classes in the state will now receive reservation in services and educational institutions under the Act.
a)   Punjab
b)   Chandigarh
c)   Uttarakhand
d)   Haryana
e)   None of the above


5). The Spice Board of India is going to set up the country's first spice museum at Willingdon Island in which city to let travellers know about the history and evolution of the Indian spice industry?
a)   Coimbatore
b)   Mysore
c)   Rajahmundry
d)   Belagavi
e)   Kochi


6). The USA activated its $800-million missile defence system in Romania, triggering protests from which country?
a)   Germany
b)   Russia
c)   France
d)   China
e)   USA


7). Which among the following banks has appointed retired bureaucrat Sanjiv Misra as independent director and non-executive chairman for a period of five years?
a)   ICICI Bank
b)   HDFC Bank
c)   Axis Bank
d)   Kotak Mahindra Bank
e)   None of the above


8). Eric Dusingizimana, set a new Guinness World record for the longest individual net session by batting for 51 hours straight. He belongs to which country?
a)   Kenya
b)   Netherlands
c)   Rwanda
d)   Zimbabwe
e)   None of the above


9). Chinese e-commerce company Alibaba has partnered Japanese telecom giant SoftBank to form a new cloud-computing joint venture. Name given to the company is
a)   SB Cloud corporation
b)   ASB Cloud corporation
c)   AS Cloud corporation
d)   SAB Cloud corporation
e)   None of the above


10). Who among the following launched 'Premier Futsal Launchpad', a Futsal talent hunt competition, in Bengaluru?
a)   Sachin Tendulkar
b)   Abhinav Bindra
c)   PV Sindhu
d)   AR Rahman
e)   Virat Kohli


Answers:

1)c 2)a 3)b 4)d 5)e 6)b 7)c 8)c 9)a 10)e


SBI Clerk 2016 Prelims Exam Online Mock Test Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">