21 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (20th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). With which country does India have signed a protocol to amend an existing double taxation avoidance treaty?
a)   Croatia
b)   Hungary
c)   Austria
d)   Slovenia
e)   Slovakia


2). IFS officer A V S Ramesh Chandra Presently High Commissioner of India to Uganda, has been appointed as the Ambassador of India to
a)   Romania
b)   Ukraine
c)   Turkey
d)   Greece
e)   Armenia


3). Who among the following was elected unanimously as the Deputy Mayor of Loughton town in the United Kingdom?
a)   Abijit Sinha
b)   Philip Abraham
c)   Vijay Malhotra
d)   Priyatam Singh
e)   None of the above


4). Who of the following was sworn-in as the first female president of Taiwan?
a)   Ku Man-Chang
b)   Tsai Ing-wen
c)   Chi Cheng
d)   Huang Chih-hsiung
e)   Chen-Chu


5). The President of India, Pranab Mukherjee inaugurated an Intelligent Operations Centre and launched a Mobile App ‘Monitor’ for transformation of President’s Estate into a smart township at a function  held at Rashtrapati Bhavan in New Delhi. The solution designed by
a)   Wipro
b)   Infosys
c)   TCS
d)   HCL Technologies
e)   IBM


6). Name the Indian-American biotechnologist who awarded with the University of Houston’s Distinguished Leadership in Teaching Excellence Award, the highest teaching award of United States.
a)   Rupa Iyer
b)   Meghanad Saha
c)   Harish Chandra
d)   Prafulla Chandra Ray
e)   None of the above


7). Country’s second-largest two wheeler maker Honda Motors Scooter India (HMSI) has partnered with which bank to cater retail finance to buyers?
a)   Karnataka Bank
b)   South Indian Bank
c)   IndusInd bank
d)   Karur Vysya Bank
e)   IDFC Bank


8). Nomura financial Services Company has wholly withdrawn its mutual fund joint venture with LIC of India. Nomura headquarter is located at
a)   Moscow
b)   Madrid
c)   Havana
d)   Tokyo
e)   Tegucigalpa


9). Indian women's team defeated fourth-seeded Thailand 3-1 to reach 2016 Uber Cup semi-finals. Uber Cup related to which sport?
a)   Hockey
b)   Cricket
c)   Badminton
d)   Foot ball
e)   None of the above


10). Renowned folk singer and Padma Shri awardee Diwaliben Bhil passed away at her residence in Junagadh due to age-related ailments. She belongs to
a)   Maharashtra
b)   Gujarat
c)   West Bengal
d)   Punjab
e)   Tamil Nadu


Answers:

1)d   2)a   3)b  4)b   5)e   6)a   7)c   8)d   9)c  10)b






For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">