22 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (21st May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). When the International Museum Day does was observed every year. The theme for the year 2016 is Museums and Cultural Landscapes.

a)   May 13th

b)   May 20th

c)   May 22nd

d)   May 18th
e)   None of the above


2). Name the Emmy award winning English born actor who dies recently at 96.
a)   R. R. Martin
b)   Alan Yong
c)   Peter Dinklage
d)   Jon Hamm
e)   UzoAudba


3). A team of scientists successfully tested hypersonic superjet technology as part of the Hypersonic International Flight Research Experimentation (HIFiRE) program. The test was conducted at which of the following countries?
a)   Russia
b)   China
c)   Australia
d)   Denmark
e)   South Korea


4). Union Health Minister launched the ‘Kayakalp Fortnight’ at All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), New Delhi. It has to be observed from the date of launch to ______.
a)   4th June 2016
b)   1st June 2016
c)   31st May 2016
d)   5th June 2016
e)   3rd June 2016


5). India-Indonesian CORPAT (Coordinated Patrol) concluded on 19 May 2016 in Belawan, Indonesia. This is the ______ edition.
a)   25th
b)   29th
c)   27th
d)   28th
e)   20th


6). Who among the following has been appointed as the Principle Adviser for social sector in Niti Aayog?
a)   Ratan P Watal
b)   Sam Pitroda
c)   VedPrakash
d)   Ashwin B. Pandya     
e)   Tapan Mishra


7). An earthquake with a magnitude of 6.1, unusually powerful for Australia, has struck outside of ______.
a)   Uluru
b)   Marla
c)   Alice Springs
d)   Mount Isa
e)   None of the above


8). Which Bank has decided to close 24 branches in 15 Indian cities in order to “reflect the changes in customer behaviour”?
a)   HDFC Bank
b)   HSBC India
c)   Standard Chartered Bank
d)   Barclays Bank
e)   None of the above


9). Lt Colonel Ranveer Jamwal from the state ______ scaled Mount Everest and became the first officer from the state to achieve the feat for a 3rd time.
a)   Assam
b)   Jharkhand
c)   Himachal Pradesh
d)   Jammu & Kashmir
e)   Meghalaya


10). World Metrology Day is observed on May 20th of every year. The theme for the year 2016 is ______.
a)   Measurements and Light
b)   Measurements in a Dynamic World
c)   Measurements and the Global Energy Challenge
d)   Measurements in daily life
e)   None of the above


Answers:
1).d 2).b 3).c 4).e 5).c 6).a 7).c 8).b 9).d 10).b






For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">