24 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (23rd May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which state government recently, launched Smart Village program to improve public facilities in the villages?
a)   Maharashtra
b)   Andhra Pradesh
c)   Gujarat
d)   Tamil Nadu
e)   Assam


2). There is only one per cent water left in dams in Marathwada region, Aurangabad Divisional Commissioner UmakantDangat. Where does this draught hit Marathwadaare dam located?
a)   Maharashtra
b)   Haryana
c)   Punjab
d)   Madhya Pradesh
e)   Rajasthan


3). Indian Railways has partnered with French transportation services firm to implement Train Protection Warning System (TPWS), a technology meant to prevent train accidents due to drivers' failure. Name the transportation firm.
a)   Schneider Transport SA
b)   Gefco Group
c)   Mory LDI
d)   Thales Group
e)   None of these



4). World Durian Festival is celebrated every year on ________
a)   19th May
b)   21st May
c)   23rd May
d)   27th May
e)   29th May


5). Which state government fisheries department in the third week of May 2016 launched an artificial propagation programme for rehabilitation and conservation of Golden Mahseer fish?
a)   Uttar Pradesh
b)   Himachal Pradesh
c)   Arunachal Pradesh
d)   Madhya Pradesh
e)   Andhra Pradesh


6). India, Thailand and Myanmar are currently working on a 1,400-kilometres long highway that will link India with Southeast Asia by land for the first time in decades. The planned highway will start from
a)   Tripura
b)   Meghalaya
c)   Manipur
d)   Nagaland
e)   Tamu, Myanmar


7). India Post's payments bank will start functioning from ______ and serve as a wider platform to implement financial inclusion programmes, IT & Communications Minister Ravi Shankar Prasad.
a)   January 2017
b)   March 2017
c)   July 2016
d)   September 2016
e)   November 2016


8). The Peer to peer lending website which has announced the launch of e-Sign facility, in partnership with eMudhra is
a)   Lendbox.in
b)   I2ifunding.com
c)   Indiamoneymart.com
d)   Sweetcoach.com
e)   Faircent.com


9). Researchers have discovered new evidence about how the Earth's magnetic field interacts with solar wind -- a finding that can improve forecasts about space weather. The finding was done in which country?
a)   USA
b)   Russia
c)   Japan
d)   Australia
e)   New Zealand


10). The world's oldest Olympic champion, SandorTarics, died on 21 May 2016 in San Francisco. He belongs to which sport?
a)   Racuets
b)   Lacrosse
c)   Tug of war
d)   Water Polo
e)   Softball


Answers:

1)c   2)a   3)d  4)c   5)b   6)c   7)b   8)e   9)a  10)d





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">