25 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (24th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which ministry has published the list 13 new cities to be developed under the government’s Smart-Cities project?
a)   Ministry of Health and Family Affair
b)   Ministry of Urban Development
c)   Ministry of Housing and Urban Property Alleviation
d)   Ministry of Drinking water and sanitation
e)   None of the above


2). USA has decided to end its arms embargo against which country?
a)   Iran
b)   North Korea
c)   Somalia
d)   Vietnam
e)   Brunei


3). Iran has signed the Chabahar Port Agreement with which country?
a)   India
b)   Pakistan
c)   Iraq
d)   China
e)   Turkmenistan


4). Chhattisgarh govt aims to dig about _______ small ponds in the next two-and-a-half years.
a)   10000
b)   20000
c)   30000
d)   40000
e)   50000


5). Which country will open world’s longest and deepest train Gotthard Base tunnel for the first time after 17 years on June 1?
a)   Jamaica
b)   Switzerland
c)   Chile
d)   Peru
e)   Taiwan


6). Which Bank has reported recently as 13.3% increase in its net profit for the fourth quarter ended March 31, 2016 at Rs.112.23 crore?
a)   City Union Bank
b)   Kotak Mahindra Bank
c)   RBL Bank
d)   IndusInd Bank
e)   Federal Bank


7). Who has invested an undisclosed amount in digital storytelling platform for women, SheThePeople.TV?
a)   Sunil Bharathi mittal
b)   Anand Mahindra
c)   Ratan Tata
d)   Anil Ambani
e)   Natarajan Chandrasekaran


8). Who is the CM of Assam?
a)   Devendra Fernandes
b)   Pawan Chamling
c)   Sarbananda Sonowal
d)   Manohar Lal Kattar
e)   None of these


9). Which Fast Attack Craft ship was commissioned into the Indian Navy in Visakhapatnam, Andhra Pradesh?
a)   INS Tarmugli
b)   INS Tarun
c)   INS Trivedi
d)   INS Taramill
e)   None of the above


10). Renowned scientist S K Sharma was appointed the Chairman and Managing Director (CMD) of
a)   BHEL
b)   NPCIL
c)   NTPC
d)   GAIL
e)   SAIL


Answers:

1)c   2)d   3)a  4)e   5)b   6)a   7)b   8)c   9)a  10)b





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">