28 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (27th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). The Centre has approved an investment of over Rs 5,530 crore for providing basic infrastructure in over ______ cities across six states under AMRUT scheme.
a)   105
b)   106
c)   123
d)   111
e)   99


2). Railway Minister Suresh Prabhu said the first bullet train between Mumbai-Ahmedabad will run in India in _______.
a)   2022
b)   2023
c)   2024
d)   2025
e)   2026


3). Name the bank that has been ranked among the world's ten biggest and most powerful companies in the consumer financial services sector on a Forbes list topped by global major American Express.
a)   HDFC
b)   ICICI
c)   Axis
d)   Kotak Mahindra
e)   RBL Bank


4). Mamata Banerjee (61) today took as the Chief Minister of West Bengal for the second consecutive term. She belongs to which political party?   
a)   Trinamool Congress
b)   Bharatiya Janata Party
c)   Communist Party of India
d)   Indian National Congress
e)   None of the above


5). Who has been appointed India's head coach for the team's tour to Zimbabwe?
a)   Robin Singh
b)   Sridharan Sriram
c)   R Sridhar
d)   Sanjay Bangar
e)   Shankar Basu


6). Who among the following has received the Alumni Achievement Award of Harvard Business School from Dean Nitin Nohria.
a)   Sudipta Bhattacharya
b)   Santrupt Misra
c)   Sunil Bharti Mittal
d)   Rahul Bajaj
e)   None of the above


7). India and ______ have agreed in principle to export BrahMos, the world’s fastest anti-ship cruise missile, to the UAE, Vietnam, South Africa and Chile.
a)   Japan
b)   Russia
c)   China
d)   Philippines
e)   USA


8). Sonia Lather from India is a sports person who plays
a)   Boxing
b)   Wrestling
c)   Chess
d)   Badminton
e)   Hockey


9). Noted Indian critic and litterateur R G Jadhav passed away at his residence here this morning following prolonged illness. He belongs to which state?
a)   Punjab
b)   Kerala
c)   Uttar Pradesh
d)   Maharashtra
e)   Haryana


10). Financial ratings agency Fitch projected India’s economic growth to accelerate to ______ per-cent by 2018-19, from 7.7% in 2016-17.
a)   7.8
b)   7.9
c)   8.0
d)   8.1
e)   8.2


Answers:

1)d   2)b   3)a  4)a   5)d   6)c   7)b   8)a   9)d  10)c





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">