30 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (29th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Where was the trail for the high-speed Taglo train conducted?
a)   Pune and Mumbai
b)   Bareilly and Moradabad
c)   Chennai and Tirupati
d)   Delhi and Agra
e)   None of the above


2). The International Day of United Nations Peacekeepers is being observed on 29th May of every year. Theme for the year 2016 is
a)   Honouring our Heroes
b)   Together for peace
c)   A Force for the feature
d)   Humanity builds Nation
e)   None of the above


3). Menstrual hygiene day, an annual global initiative for breaking taboos and raising awareness about the importance of menstrual hygiene management (MHM), is observed on
a)   May 18th
b)   May 27th
c)   May 15th
d)   May 28th
e)   May 29th


4). The Indian Museum has taken up a pilot project that will enable visually challenged visitors to feel replicas of some of the artefacts and read about them in Braille signages. Where the Museum is going to be inaugurated on June 5?
a)   Kolkata
b)   Mumbai
c)   Bangalore
d)   Pune
e)   Agartala


5). With which among the following countries does India recently signed a Memorandum of Understanding (MoU) to enhance research and development (R&D) capabilities in biotechnology by launching a joint funding call.  
a)   Russia
b)   Malaysia
c)   USA
d)   China
e)   Australia


6). Which among the following countries has banned advertisements for contraceptives, birth control, and family planning products on the television and radio, citing concerns they expose "innocent children" to the subject of sex, reports said?
a)   Saudi Arabia
b)   Pakistan
c)   Iran
d)   Iraq
e)   Turkmenistan


7). Who took charge as the Flag Officer Commanding-in-Chief of the Southern Naval Command (SNC) from Vice Admiral GirishLuthra?
a)   Mohant Mishra
b)   Sanjya Kalraj
c)   Satya Raj Mohanti
d)   AR Karve
e)   None of the above


8). Malti Gyan Peeth Puraskars are presented for which field?
a)   Spots
b)   Education
c)   Politics
d)   Law
e)   None of above


9). Which Metropolitan Transport Corporation has launched an Android app, which enables commuters to keep a track of real-time bus movements?
a)   Mumbai
b)   Bangalore
c)   Hyderabad
d)   Pune
e)   Lucknow


10). Which is the only country to have won the 60, 50 and the 20-over Cricket World Cups?
a)   Australia
b)   Sri Lanka
c)   West Indies
d)   India
e)   None of the above


Answers:

1)b   2)a   3)d  4)a   5)e   6)b   7)d   8)b   9)b  10)d





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">