31 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (30th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which team won the 2016 Indian Premier League (IPL) tournament?
a)   Kolkata Knight Riders
b)   Delhi Dare Devils
c)   Royal Challengers Bangalore
d)   Sun Risers Hyderabad
e)   Gujarat Lions


2). Government has decided to sell how many loss making hotels owned by Indian Tourism Development Corporation (ITDC)?
a)   16
b)   20
c)   14
d)   12
e)   9


3). Who won the Monaco Grand Prix 2016?
a)   Lewis Hamilton
b)   Daniek Ricciardo
c)   Nico Rosberg
d)   Sebastian Vettel
e)   Felipe Nasr


4). Vice-President Hamid Ansari has embarked on a 5 day visit to which countries on May 30?
a)   UAE and Kuwait
b)   Belgium and France
c)   USA and Canada
d)   South Africa and Nigeria
e)   Morocco and Tunisia


5). 30 May is celebrated as the Hindi Journalism Day in India’s journalism every year. In which year was the day first observed?
a)   1832
b)   1826
c)   1853
d)   1872
e)   1822


6). Which is the only Indian state to have a state flag?
a)   Maharashtra
b)   Karnataka
c)   Jammu and Kashmir
d)   Nagaland
e)   Sikkim


7). Ashrita Furman, from the US, holds the Guinness World Record for Most Guinness World Records titles held. How many records does he set?
a)   500+
b)   800+
c)   700+
d)   650+
e)   750+


8). Which country is going to launch the world's first quantum communication satellite in July, aimed at improving the security of data transmission?
a)   Russia
b)   Australia
c)   China
d)   USA
e)   Japan


9). Suresh Chatwal recently passes away. Who is he?
a)   Journalist
b)   Politician
c)   Film maker
d)   Actor
e)   None of the above


10). China will spend _______ billion dollors on major transport projects to connect remote and impoverished areas in the country with the regional hubs through road and rail.
a)   $725
b)   $775
c)   $835
d)   $550
e)   $565


Answers:
1)d   2)c   3)a  4)e   5)b   6)c   7)a   8)c   9)d  10)a





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">