4 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (3rd May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). The World Press Freedom Day was observed across the world on _____ with the theme Access to Information and Fundamental Freedoms - This Is Your Right!
a)   May 1st
b)   May 2nd
c)   May 3rd
d)   May 4th
e)   None of the above


2). The National Highways Authority of India (NHAI) plans to raise _____ crore through the issue of bonds in the financial year 2016-17.
a)   55000
b)   65000
c)   75000
d)   85000
e)   155000


3). According to online learning site Coursera, with 1.3 million registered learners, India is the third largest e-learning market globally after the US and China. According to the report which city has more number of e-learners in India?
a)   Hyderabad
b)   Bangalore
c)   New Delhi
d)   Mumbai
e)   Chennai


4). Indian Railways signed a Memorandum of Understanding (MoU) with forest departments of which states to plant 5 trees alongside Railway Track on Railway Land Boundary?
a)   Punjab and Jharkhand
b)   Punjab and Maharashtra
c)   Haryana and Maharashtra
d)   Haryana and Punjab
e)   Haryana and Jharkhand


5). Which among the following state government is setting up a Spices Park? The estimated outlay of the park is Rs. 31 crore.
a)   Andhra Pradesh
b)   Gujarat
c)   Telangana
d)   Karnataka
e)   None of these


6). Japan has pledged _____ billion dollars initiative to promote development in the Mekong region, which encompasses parts of Vietnam, Laos and Thailand through which the river flows.
a)   4
b)   8
c)   9
d)   7
e)   10


7). Who became the Brand Ambassador of world famous Swiss luxury watch maker Hublot.
a)   Rohit Sharma
b)   Virat Kohli
c)   Shikar Dhawan
d)   Ajinkya Rahane
e)   Umesh Yadav


8). The former cricketer who accepted Indian Olympic Association's invitation to be India's Goodwill Ambassador at the 2016 Rio Olympics is
a)   Anil Kumble
b)   Rahul Dravid
c)   Virendra Shewag
d)   Mohammad Kaif
e)   Sachin Tendulkar


9). The BCCI nominated whom for the Rajiv Gandhi Khel Ratna award.
a)   Virat Kohli
b)   Ajinkya Rahane
c)   Ravichandran Ashwin
d)   Ravindra Jadeja
e)   None of the above


10). The Chief Executive Officer (CEO) of Dell, Michael Dell, announced that the tech firm's $70 billion merger with which data storage company, and will be called Dell Technologies.
a)   Caringo
b)   EMC
c)   Digitiliti
d)   Nasuni
e)   Nimbus


Answers:

1).c  2).a  3).b  4).d  5).c  6).d  7).a  8).e  9).a  10).b

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">