5 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (4th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which state government is going to launch NagarodayAbhiyan on the lines of Gramoday Se Bharat UdayAbhiyan in the state in July – August?
a)   Maharashtra
b)   Madhya Pradesh
c)   Rajasthan
d)   Meghalaya
e)   None of the above


2). According to ‘SocialCops' analysis of World Bank data, India ranks ___ of 210 countries on electrification with 78.7% of its population having access to electricity.
a)   142
b)   96
c)   137
d)   182
e)   111


3). Who was appointed Managing Director (MD) of Bharti Retail?
a)   ShantaunNarayen
b)   Syed B Ali
c)   Ashok Vemuri
d)   Kishore Biyani
e)   None of the above


4). Which sports car manufacturer on Monday appointed its Chairman Sergio Marchionne as the new CEO?
a)   Ferrari
b)   Fornasari
c)   Alke
d)   FIAT
e)   ALFA ROME


5). Which team has appointed Jose Francisco Molina Jimenez as their Head Coach for ISL-2016?
a)   Kolkata 
b)   Pune
c)   Gujarat
d)   Bangalore
e)   Hyderabad


6). Who was conferred with the DadasahebPhalke Award atthe 63rd National Film Awards ceremony held in Delhi?
a)   Manoj Bajpayee
b)   Manoj Kumar
c)   BomanIrani
d)   Ashok Kumar
e)   None of the above


7). Who sets record for costliest gold shirt in The Guinness World Records?
a)   PrakashParakh
b)   PankajParakh
c)   PrasanthParakh
d)   Praveen Parakh
e)   PriyatamParakh


8).  Who won the World Snooker Championship?
a)   Stuart Bingham     
b)   Judd Trump
c)   Shaun Murphy      
d)   Mark Selby 
e)   Mark Allen  


9).  Which cricket ranked top in the ICC T20I Rankings?
a)   Australia
b)   India
c)   New Zealand
d)   South Africa
e)   West Indies


10). Anil Ambani-led Reliance Power has received in-principle approval from which countries government for the first phase of a 3,000 MW Liquefied Natural Gas (LNG)-based power plant in the country?
a)   Sri Lanka
b)   Bangladesh
c)   Bhutan
d)   Myanmar
e)   None of the above


Answers:
1)b   2)c    3)d   4)a   5)a    6)b   7)b   8)d   9)c   10)b

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">