6 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (5th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which state government has decided to provide a total of 6 thousand crore rupees loan to 20 lakh 50 thousand farmers during this Kharif season?
a)   Haryana
b)   Odisha
c)   Maharashtra
d)   Karnataka
e)   Manipur


2). The Supreme Court (SC) Collegium, headed by Chief Justice of India TS Thakur, recommended transfer of Uttarakhand High Court Chief Justice KM Joseph to ______ high court.
a)   Karnataka
b)   Telangana
c)   Andhra Pradesh
d)   Punjab
e)   Chandigarh


3). The European Central Bank (ECB) announced that it will permanently stop producing the ____________ banknote by the end of 2018.
a)   50 euro
b)   100 euro
c)   1000 euro
d)   500 euro
e)   None of the above


4). Who has been appointed the new Chief of Naval Staff and will assume charge on May 31, said a Defence Ministry spokesperson?
a)   Sunil Lanba
b)   Robin K Dhowan
c)   Devendra Kumar Joshi
d)   Sureesh Mehta
e)   None of the above


5). Which bank has appointed S. Mahalingam as a non-executive chairman of the Bank?
a)   City Union Bank
b)   ICICI Bank
c)   Axis Bank
d)   Standard Chartered Bank
e)   Kotak Mahindra Bank


6). Which bank has opened IFSC Banking unit at Gujarat International Finance Tec-City (GIFT) City recently to become the fourth bank to open its IFSC Banking Unit (IBU)?
a)   Yes Bank
b)   Kotak Mahindra Bank
c)   Federal Bank
d)   ICICI Bank
e)   None of the above


7). ‘Ace Against Odds’ is the autobiography of
a)   RafelNadal
b)   SaniaMirza
c)   Maria Sharapova
d)   Serena Williams
e)   Victoria Azarenka


8). Which IT major has opened up access to a five-qubit quantum computing processor located in New York through a new free cloud service.
a)   DELL
b)   Microsoft
c)   Oracle
d)   IBM
e)   None of the above


9). Name the Veteran politician and former MLA, who was elected to the Nagaland Legislative Assembly twice, passed away in Dimapur ?
a)   K. Mohan Rao
b)   R. Vikram Mehta
c)   R. LisenAo
d)   M. Lakshman
e)   None of the above


10). AhmetDavutoglu PM of which country announce his resignation?
a)   Syria
b)   Turkey
c)   Greece
d)   Romania
e)   Georgia


Answers:
1)b  2)c  3)d  4)a  5)a  6)b  7)b  8)d  9)c  10)b

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">