7 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (6th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). Which of the following days was observed on 6th May globally?
a)   International Press Freedom day
b)   International No Diet Day
c)   International Energy Day
d)   International Family Day
e)   None of the above


2). Lok Sabha passes the Insolvency and Bankruptcy Code Bill 2016. The Bill is based on the recommendations of the Joint Parliamentary Committee on the Insolvency and Bankruptcy Code, 2015 chaired by
a)   Bhupender Yadav
b)   Chakravarty
c)   Chandra Shekar
d)   Hanumantha Rao
e)   K Kannan


3). Expanding the high speed Internet network facility Railway Minister Suresh Prabhu has launched the Google’s free Wi-Fi service facility in
a)   Vijayawada
b)   Raipur
c)   Kachiguda
d)   All the above
e)   None of these


4). Recently which state government has decided to dig one lakh deep bore wells to ensure that the farmers of the drought-hit areas are able to save their crops at the time of drought?
a)   Uttar Pradesh
b)   Maharashtra
c)   Rajasthan
d)   Odisha
e)   Gujarat


5). The Union Government announced Committee on Yoga Education in Universities has recommended seven programmes for implementation in universities. The committee is headed by
a)   Bikram Choudhury
b)   H R Nagendra
c)   Vikarm Seth
d)   Hari Charan
e)   None of the above


6). Which country is set to print its own version of the US dollar in order to ease a cash shortage in the country?
a)   Botswana
b)   Mozambique
c)   Zambia
d)   Angola
e)   Zimbabwe


7). Which country is set to get the world's first strictly adults-only sex-themed amusement park?
a)   Paraguay
b)   Brazil
c)   Argentina
d)   Venezuela
e)   Uruguay


8). “mVisa” is a card-less solution which facilitates payment by scanning the QR code displayed at the merchant outlet or from the merchants mobile is launched by
a)   ICICI Bank
b)   Punjab National Bank
c)   State Bank of India
d)   Axis Bank
e)   None of the above


9). Name the Indian who won the Commonwealth Short Story Prize for 2016, for the Asia region?
a)   Parashar Kulkarni
b)   Vijay Kulkarni
c)   Prakash Kulkarni
d)   Pramod Kulakarni
e)   None of the above


10). India has secured ____ position in the 2016 Foreign Direct Investment Confidence Index.
a)   Tenth
b)   Eleventh
c)   Fifteenth
d)   Ninth
e)   Sixth


Answers:
1)b  2)a  3)d  4)d  5)b  6)e  7)b  8)c  9)a   10)d

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">