8 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (7th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Union government has released ________ crore to drought-hit States under MGNREGA in 2016-17, the Parliament was informed by the Union Agriculture Minister Radha Mohan Singh.
a)   9875
b)   9367
c)   9500
d)   9700
e)   9300


2). Public Sector undertaking, Bharat Heavy Electricals Ltd has commissioned 500 MW thermal power unit at Bokaro Thermal Power-A Station of Damodar Valley Corporation (DVC) in
a)   Jharkhand
b)   Uttarakhand
c)   Mizoram
d)   Tripura
e)   None of the above


3). Union inter-ministerial Board of Approval (BoA) approved the proposal of ____ to set up an IT/ITeS special economic zone (SEZ) in Bengaluru in an area spread over 4 hectares.
a)   Samsung
b)   Dell
c)   Infosys
d)   LG
e)   Wipro


4). India and ___ have decided to exchange sports persons, coaches, experts and administrators to improve the standard of the game in both nations.
a)   China
b)   Japan
c)   Malaysia
d)   Philippines
e)   None of the above


5). Who among the following elected as the PM of Ireland?
a)   Welsh: PrifWeinidogCymru
b)   David Cameron
c)   H.F Verwoerd
d)   Enda Kenny
e)   None of the above


6). Sadiq Khan has been elected the new Mayor of which city, boosting Labour party
a)   Paris
b)   London
c)   Cambridge
d)   Reading
e)   Sheffield


7). The Householder, the Star, authored by film journalist Aseem Chhabra is the biography of
a)   Sonam Kapoor
b)   Dilip Kumar
c)   Rajesh Khana
d)   Shashi Kapoor
e)   Raj Kapoor


8). Which bank has joined with Transfast Remittance LLC for facilitating online inward remittance to India in Rupees for their NRI customers based in USA?
a)   DLB Bank
b)   ICICI Bank
c)   Federal Bank
d)   RBL Bank
e)   City Union Bank


9). Which bank has been awarded with Excellence Award on Empowering MSMEs 2016?
a)   Corporation Bank
b)   Indian Overseas Bank
c)   Oriental bank of Commerce
d)   United Bank of India
e)   UCO Bank


10). A new species of stick insect of the genus Phryganistria measuring 62.4 centimetres, which was discovered in
a)   Nigeria
b)   Kenya
c)   Mali
d)   Uganda
e)   China


Answers:
1).b 2).a 3).c 4).b 5).d 6).b 7).d 8).c 9).a 10).e



For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">