10 May 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (9th May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Actor Mahesh Babu, has adopted his ancestral village Burripalem, under the ‘Smart Village - Smart Ward’ programme. The village is in which district of Andhra Pradesh?
a)   Krishna
b)   Guntur
c)   East Godavari
d)   West Godavari
e)   Chittoor


2). The single emergency number that will be operational throughout India from January 1, 2017 to help people reach immediate services of police, ambulance and fire department is
a)   110
b)   111
c)   112
d)   113
e)   114


3). A five day cultural festival in ______ organised by India to observe the 155th birth anniversary of Rabindranath Tagore has been inaugurated.

a)   Egypt
b)   Sudan
c)   Yemen
d)   Bhutan
e)   Vietnam


4). iPhone maker Apple, which recently touched $1 billion in revenue from India, has named whom as its new country manager?
a)   Vikram Kaul
b)   Sanjay kaul
c)   Mahesh Kaul
d)   Vijay Kaul
e)   None of the above


5). Name the urban cooperative bank that has donated of Rs one crore towards relief work drought conditions in various parts of Maharashtra.
a)   Nutan Nagarik Sahakari Bank
b)   Punjab & Maharashtra Co-operative Bank
c)   Thane Bharat Sahakari Bank
d)   Abhyudaya Co-operative Bank
e)   Saraswat Co-operative Bank


6). Minister of State for Labour and Employment Bandaru Dattatreya said that inoperative Employees Provident Fund accounts have a total of about
a)   43000cr
b)   40000cr
c)   45000cr
d)   52000cr
e)   53000cr


7). Who among the following actors awarded with leading actor at BAFTA Awards 2016?
a)   Chirstiane Bale
b)   Leonardo DiCaprio
c)   Sean Bean
d)   Tom Hardy
e)   None of the above


8). India is ranked at the _____ position in crony-capitalism with crony sector wealth accounting for 3.4 per cent of the gross domestic product (GDP).
a)   7th
b)   9th
c)   11th
d)   13th
e)   15th


9). Who among the following wins the Madrid Masters 2016?
a)   Andy Murray
b)   Novak Djokovic
c)   Rafel Nadal
d)   Rodger Federer
e)   None of the above


10). Canelo Alvarez retained his World Boxing Council (WBC) middleweight title after handing British contender Amir Khan. He belongs to which country?
a)   Brazil
b)   Peru
c)   Canada
d)   USA
e)   Mexico


Answers:
1)b   2)c   3)a   4)b    5)e    6)a   7)b   8)b   9)b   10)e

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here





0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">