3 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-24:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). The primary output of the device for computer is a
a)   video monitor
b)   printer
c)   key board
d)   mouse
e)   None of these


2). What is a firmware?
a)   A program started in ROM
b)   A program started in RAM
c)   A program started in a file
d)   A program started in boot sector
e)   None of these


3). URL stands for
a)   Universal Research List
b)   Universal Resource List
c)   Uniform Research List
d)   Uniform Research Locator
e)   Uniform Resource Locator


4). When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes
a)   data redundancy
b)   information overload
c)   duplicate data
d)   data inconsistency
e)   data repetition


5). A microprocessor is the brain of the computer and is also called a
a)   microchip
b)   macro chip
c)   macro processor
d)   calculator
e)   software


6). Storage and memory differ with respect to which of the following characteristics ?
a)   Price
b)   Reliability
c)   Speed
d)   All of these
e)   None of these


7). From smallest to largest, rank the following logical pieces of the database: data block, tablespace, extent, segment.
a)   tablespace, segment, extent, data block
b)   data block, segment, extent, tablespace
c)   segment, extent, data block, tablespace
d)   data block, extent, segment, tablespace
e)   None of these


8). Where are cookies stored?
a)   On the server
b)   In web. xml
c)   On the client
d)   In HTML
e)   None of these


9). Personal computers can be connected together to form a(n)_______.
a)   server
b)   super computer
c)   network
d)   enterprise
e)   None of these


10). A modem
a)   translates analog signals from a computer into digital signals that can travel along conventional telephone lines
b)   translates digital signals from a computer into analog signals that can travel along conventional telephone lines
c)   demodulates digital signals from a computer
d)   Modulates signals from an analog telephone line.
e)   None of these


Answers:
1). a)   2). a)   3). e)   4). d)   5). a)   6). d)   7). d)   8). c)  9). c)   10). e)  

For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">