5 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-25:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). To navigate to a new Web page for which you know the URL, type that URL in the browser’s _________ and press Enter.
a)   Address bar
b)   Domain bar
c)   Address button
d)   Name button
e)   None of these


2). The CPU, also called the _______ when talking about PCs, does the vast majority of the processing for a computer.
a)   macro computer
b)   RAM
c)   memory system
d)   microprocessor
e)   None of these


3). When the printer is positioned on a _______, it is shaped like a hand.
a)   Grammar error
b)   Formatting error
c)   Screen Tip
d)   Spelling error
e)   Hyperlink


4). The computer abbreviation KB usually means
a)   Key Block
b)   Kernel Boot
c)   Key Byte
d)   Kit Bit
e)   Kilo Byte


5). The PC productivity tool that manipulates data organised in rows and columns is called a(n)
a)   spreadsheet
b)   word-processing document
c)   presentation mechanism
d)   database record manager
e)   EDI creator


6). In the absence of parentheses, the order of operation is
a)   exponentiation, addition or subtraction, multiplication or division
b)   addition or subtraction, multiplication or division, exponentiation
c)   multiplication or division, exponentiation, addition or subtraction
d)   exponentiation, multiplication or division, addition or subtraction
e)   addition or subtraction, exponentiation, multiplication or division


7). In the URL http://www.prenhall.com , the portion labelled http is the
a)   host
b)   domain name
c)   protocol
d)   top-level domain
e)   None of these


8). The ability to easily add additional users means that a network is
a)   scalable
b)   dedicated
c)   decent
d)   secure
e)   None of these


9). Which of the following refers to a small window that displays descriptive text when you rest the pointer on a command or control?
a)   Screen tip
b)   Insertion point
c)   Rulers
d)   Office Assistant
e)   None of these


10). Something which has easily understable instructions is said to be
a)   user-friendly
b)   information
c)   icon
d)   word processing
e)   None of these


Answers:
1). a)   2). d)   3). e)   4). e)   5). a)   6). d)   7). e)   8). a)  9). a)   10). a)  

For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">