6 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016


Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-26:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). Microprocessor can be used to make
a)   Computer
b)   Digital systems
c)   Calculator
d)   All of the above
e)   None of these


2). A term associated with the comparison of processing speed of different computer system is
a)   EFTS
b)   MPG
c)   NIPS
d)   CPS
e)   None of these


3). A computerized business information system includes
a)   Hardware
b)   Software
c)   Data facts
d)   All the above
e)   None of these


4). Data processing cycle consists of
a)   Input cycle and output cycle
b)   Output cycle and processing cycle
c)   Input cycle, output cycle and processing cycle
d)   Only input cycle
e)   None of these


5). An online discussion group that allows direct “live” communication is known as
a)   Webcrawler
b)   chat group
c)   regional service provider
d)   hyperlink
e)   email


6). Which of the following is a program that uses a variety of different approaches to identify and eliminate spam?
a)   Directory search
b)   Anti-spam program
c)   Web server
d)   Web storefront creation package
e)   Virus


7). Which is an e-mail attachment?
a)   A receipt sent by the recipient
b)   A separate document from another program sent along with an e-mail message
c)   A malicious parasite that feeds off your messages and destroys the contents
d)   A list of CC or BCC recipients
e)   None of these


8). What happens when you boot up a PC?
a)   Portions of the operating system are copied from disk into memory
b)   Portions of the operating system are copied from memory into disk
c)   Portions of the operating system are complied
d)   Portions of the operating system are emulated
e)   None of these


9). What are batch files in relation to computers?
a)   They begin with the letters BAT
b)   They help you keep files in batches
c)   They help you keep directories in batches
d)   They help you club a group of statements and run them one after another
e)   They help you keep both directories and file in batches


10). When you delete files in Windows operating systems, they are
a)   deleted permanently
b)   put into recycle bin
c)   wiped thoroughly so that nobody is able to recover the file back
d)   deleted permanently and also wiped clean
e)   emptied of their contents


Answers:
1). d)   2). e)   3). d)   4). c)   5). b)   6). b)   7). b)   8). a)  9).d)   10). b)  

For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">