11 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016


Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-27:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). The memory which forgets everything when you switch off the power is known as
a)   CORRUPT
b)   Volatile
c)   Non- Volatile
d)   Non-Corrupt
e)   None of these


2). The linking of computers with a communication system is called
a)   Networking
b)   Pairing
c)   Interlocking
d)   Assembling
e)   Sharing


3). A 16-bit microprocessor has
a)   16 address lines
b)   16 buses
c)   16-data lines
d)   16 routes
e)   None of these


4). PARAM is an example of a
a)   Super Computer
b)   PC
c)   Laptop
d)   PDA
e)   None of these


5). Who among the following developed the “analytical Engine”?
a)   Jacquard Loom
b)   Charles Babbage
c)   Shannon
d)   IBM
e)   None of these


6). ENIAC stands for
a)   Electrical Numerical Integrator and Calculator
b)   Electronic Numerical Integrator and Computer
c)   Electronic Numerical Integrator and Calculator
d)   Electronic Number Integrator and calculator
e)   None of these


7). The first generation of computers was based on which of the following technologies?
a)   Transistor
b)   Vacuum Tube
c)   LSI
d)   VLSI
e)   None of these


8). Microprocessor was introduced in which generation of computers?
a)   Second Generation
b)   Fourth Generation
c)   Both a) and b)
d)   Third Generation
e)   All the above


9). GUI stands for
a)   Graphical User Interface
b)   Graph Use Interface
c)   Graphical Universal Interface
d)   All the above
e)   None of these


10). The time taken by the CPU to retrieve and interpret the instructions to e executed is called as
a)   Instruction cycle
b)   Fetch cycle
c)   Either a) and b)
d)   Both a) and b)
e)   None of these


 Answer:
1). b)   2). a)   3). c)   4). a)   5). b)   6). b)   7). b)   8). b)   9). a)   10). a)  



For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">