12 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-28:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.



1). What do you use to create a chart?
a)   Pie Wizard
b)   Excel Wizard
c)   Data Wizard
d)   Chart Wizard
e)   None of these


2). The effect of the ROLLBACK command in a transaction is the following:
a)   Undo all changes to the database resulting from the exexution of the transaction
b)   Undo the effects of the last UPDATE command
c)   Restore the content of the database to its state at the end of the previous day
d)   Make sure that all changes to the database are in effect
e)   None of these


3). Each of the following is a true statement except:
a)   Online systems continually update the master file
b)   In Online processing, the user enters transactions into a device that is directly connected to the computer system
c)   Batch processing is still used today in older systems or in some systems with massive volumes of transactions
d)   Information in batch systems will always be up-to-date
e)   None of these


4). When you save to _______, your data will remain intact even when the computer is turned off.
a)   RAM
b)   Motherboard
c)   Secondary storage device
d)   Primary Storage device
e)   None of these


5). The Motherboard is the
a)   Circuit board that houses peripheral devices
b)   Same as the CPU Chip
c)   The first chip that is accessed when the computer is turned on
d)   Circuit board that contains a CPU and other chips
e)   None of these


6). Each box in a spreadsheet is a called a
a)   Cell
b)   Empty space
c)   Record
d)   Field
e)   None of these


7). What is the term for unsolicited e-mail ?
a)   Newsgroup
b)   Usenet
c)   Backbone
d)   Flaming
e)   Spam


8). The ability to easily add additional users means that a network is
a)   Scalable
b)   Dedicate
c)   Decent
d)   Secure
e)   None of these


9). To take information from one secure and bring it to your computer is referred to as ________.
a)   Upload
b)   Download
c)   Transfer
d)   De-link
e)   None of these


10). Underlined text, such as text and folder names is referred to as a
a)   Icon
b)   Hyperlink
c)   Menu
d)   Source drive
e)   None of these



Answer:
1). d)   2). a)   3). c)   4). c)   5). d)   6). a)   7). e)   8). a)   9). b)   10). b)  



For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here  



0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">