14 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-29:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). Which of the following is a permanent memory?
a)   SRAM
b)   DRAM
c)   ROM
d)   All the above
e)   None of these


2). What type of port sends data one bit at a time?
a)   Serial
b)   Parallel
c)   USB
d)   FireWire     
e)   None of these


3). The power-saving mode that allows the computer to restart by simply pressing a key on the keyboard is called
a)   Standby
b)   Warm boot
c)   Power management
d)   Cold boot
e)   None of these


4). Retail employees typically use ______ terminals to process sales transactions.
a)   Sales processing
b)   Transaction point
c)   Automatic teller
d)   Point of sale
e)   None of these


5). The process of ______ involves automated study of consumer’s buying patterns in order to support marketing, inventory replenishment and pricing decisions.
a)   Transaction processing
b)   Data mining
c)   Simulation
d)   Information processing
e)   None of these


6). The Engineering discipline that involves construction of computing devices of the size of a molecule is called
a)   Nanotechnology
b)   Molecular processing
c)   Silicon grafting
d)   Nanoscience
e)   None of these


7). The prefix that stands for “billionth” is
a)   Giga
b)   Tera
c)   Nano
d)   Peta
e)   None of these


8). Programs that automatically submit your search request to several search engines simultaneously are called
a)   Metasearch engines
b)   Webcrawlers
c)   Spiders
d)   Hits
e)   None of these


9). Graphical diagrams are used to represent multiple perspectives of a system which include
a)   Use-case, class and state diagrams.
b)   State, interaction and derivative diagrams
c)   Interaction, relationship and class diagrams
d)   Deployment, relationship and use-case diagrams
e)   None of these


10). Which is the best view for representing your thoughts as a presentation on a computer?
a)   Outline view
b)   Notes page view
c)   Slide sorter view
d)   Slide view
e)   None of these


Answers:

1). c)   2). a)   3). a)   4). d)   5). b)   6). a)   7). c)   8). a)   9). a)   10). a)   




For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">