17 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-32:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1).A program which helps create written documents and lets you go back and make necessary corrections is called
a)   Spreadsheet
b)   Personal writer
c)   Word printer
d)   Word processor
e)   None of these


2).A place that a user can create to store files is called
a)   cursor
b)   text
c)   folder
d)   boot
e)   None of these


3).To start or restart the computer is called
a)   exit
b)   kick
c)   booting
d)   kick –start
e)   None of these


4).What do we call a blinking indicator that shows you where your next action will happen?
a)   CPU
b)   cursor
c)   toolbar
d)   boot
e)   None of these


5).The _______ key and the _________ key can be used in combination with other keys to perform shortcuts and special tasks
a)   Control, Alt
b)   Function, toggle
c)   Delete, Insert
d)   Caps Lock, Num Lock
e)   None of the above


6).A file is
a)   A section of main storage used to store data
b)   A collection of information that has been given a name and is stored in secondary memory
c)   The part of a program that is used to describe what the program should do
d)   Another name for floppy disk
e)   None of the above


7).For creating a document, you use __________ command at file menu
a)   Open
b)   Close
c)   New
d)   Save
e)   None of the above


8).Applications are often referred to as
a)   Data file
b)   Executable files
c)   System software
d)   The operating system
e)   None of the above


9).PC stands for
a)   Personal comprehension
b)   Personal computing
c)   Personal computer
d)   Personal calculations
e)   None of the above


10).Which of the following are advantages of CD – ROM as a storage media? It
a)   is an inexpensive way to store a large amount of data and information
b)   retrieves data and information quicker than magnetic disks do
c)   makes less errors than magnetic media
d)   all the above
e)   None of these


Answers:                    
1). d) 2). c) 3). c) 4). b) 5). a) 6). b) 7). c) 8). b) 9). c) 10). d)



For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">