18 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-33:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1).By default, Excel positions a text in a cell
a)   Left-aligned
b)   Right-aligned
c)   centered
d)   justified
e)   None of these


2).To centre a paragraph using shortcut keys, press
a)   CTRL + C
b)   CTRL + E
c)   CTRL + L
d)   CTRL + R
e)   None of these


3).To print a document, press _________ then press ENTER
a)   SHIFT + P
b)   CTRL + P
c)   ALT + P
d)   ESC + P
e)   None of these


4).Multiplexing involves ________ paths and  ______ channels.
a)   One, one
b)   One, multiple
c)   Multiple, one
d)   Multiple, multiple
e)   None of these



5).To access properties of an object, the mouse technique to use is
a)   dragging
b)   dropping
c)   right-clicking
d)   shift-clicking
e)   None of these


6).A(n) __________ is a program that makes the computer easier to use
a)   Operating system
b)   application
c)   utility
d)   network
e)   None of these


7).Connections to the Internet using a phone line and a modern are called ______ connections.
a)   digital
b)   dial - up
c)   broadband
d)   dish
e)   none of these


8).To access a mainframe or supercomputer, users often use a
a)   terminal
b)   node
c)   desktop
d)   handheld
e)   None of these


9).Office LAN’s that are spread geographically apart on a large scale can be connected using a corporate
a)   CAN
b)   LAN
c)   DAN
d)   WAN
e)   TAN


10).Name the part of a computer that one can touch and feel.
a)   Hardware
b)   Software
c)   Programs
d)   Output
e)   None of these


Answers:                    
1). a) 2). b) 3). b) 4). b) 5). c) 6). c) 7). b) 8). a) 9). d) 10). a)




For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">