19 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-34:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1).A circuit which can store information is known as
a)   Chip
b)   Gate      
c)   IC
d)   Memory cell
e)   None of the Above


2).An error in computer Program termed as_____
a)   Error
b)   Bug
c)   Fault
d)   Byte
e)   None of the Above


3).What is the shortcut key for move to the previous worksheet in a work book is____
a)   Ctrl + Page down
b)   Ctrl + Page up
c)   Ctrl + INS
d)   Ctrl + Home
e)   None of the Above


4).What is the keyboard short cut for closing current workbook?
a)   Ctrl + F5
b)   Ctrl + F2
c)   Ctrl + F3
d)   Ctrl + F4
e)   None of the Above


5).Short cut for Save as command a ____
a)   F7
b)   F8
c)   F9
d)   F12
e)   None of the Above


6). The ..... program compresses large files into a smaller file
a)   WinZip
b)   WinShrink
c)   WinStyle
d)   Winsys
e)   None of above


7). When was MS Windows operating system introduced?
a)   1975
b)   1985
c)   1995
d)   1996      
e)   None of these


8). In DOS, the maximum length of filename is
a)   5
b)   8
c)   11
d)   10
e)   None of these


9). To prevent the addition and deletion of files on a disk or tape we use
a)   Format
b)   Write protect
c)   Create back up
d)   Erase Files
e)   None of above


10). During the boot process, the .... looks for the system file
a)   CD
b)   BIOS
c)   CPU
d)   DVD
e)   None of these


Answers:


1). d)   2). b)   3). b)   4). d)   5). d)   6). a)   7). b)   8). b)   9). b)   10). b)   



For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">