16 May 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016 Set-31:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). Hardware that are easily attached to computer and can be played instantly are called as ______.
a)   Multimedia
b)   Plug and play
c)   Digital
d)   Point of Point
e)   None of these


2). Format for musical data communication between two devices such as computer    
and synthesizer, is called___________
a)   HTML
b)   MP3
c)   MPEG
d)   MIDI
e)   None of these


3). Which of the following is not a Web Browser?
a)   Opera
b)   Netscape
c)   Microsoft outlook
d)   Chrome
e)   None of these


4). It is a secret word which is used to prevent access to a file system or network. It is called__________
a)   Login
b)   Password
c)   Account No
d)   NetID
e)   None of these


5). All the deleted items are stored in this place until they are permanently deleted. This place is
a)   Mail Box
b)   Temporary Folders
c)   Virtual Hard Drive      
d)   Recycle Bin
e)   None of these


6). All of the following are examples of input devices EXCEPT a
a)   Scanner
b)   Mouse
c)   Keyboard
d)   Printer
e)   None of these


7). All of the following are examples of output devices EXCEPT a
a)   Scanner
b)   Speaker
c)   CD
d)   Printer
e)   None of these


8). The CPU and memory are located on the
a)   Expansion board
b)   Mother board
c)   Storage device
d)   Output device
e)   None of these


9). ___________is a set of computer programs used in a computer to help perform takes.
a)   An instruction
b)   Software
c)   Memory
d)   A processor
e)   None of these


10). A ____________ is approximately a million bytes
a)   Gigabyte
b)   Kilobyte   
c)   Megabyte
d)   Terabyte
e)   None of these


Answers:

1)b   2)d   3)c   4)b   5)d   6)d   7)a   8)b   9)b   10)c
  

For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">