27 May 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-41:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.
1). What is the name for the process that is used to covert a series of instructions, or program, written in a high-level language into instructions (or a program) that can be run on a computer?
a)   Assembling
b)   Compiling
c)   Translating
d)   Uploading
e)   None of these


2). _______ are often delivered to a PC through an email attachment and are often designed to do harm.
a)   Viruses
b)   Spam
c)   Portals
d)   Email Messages
e)   None of these


3). You click at B to make the text _______.
a)   Italics
b)   Underlined
c)   Italics and Underlined
d)   Bold
e)   None of these


4). __________ is the process of finding errors in software code.
a)   Debugging
b)   Compiling
c)   Interpreting
d)   Testing
e)   None of these


5). A _______ typically connects personal computers within a very limited geographical area, usually within a single building.
a)   LAN
b)   BAN
c)   TAN
d)   NAN
e)   None of these


6). A(n) ______ camera is a peripheral device used to capture still images in a digital format that can be easily transferred into a computer and manipulated using graphics software.
a)   Digital
b)   Analog
c)   Classic
d)   Film
e)   None of these


7). _________ makes it possible for shoppers to make purchases using their computers.
a)   E-world
b)   E-commerce
c)   E-spend
d)   E-business
e)   None of these


8). A word in a web page that, when clicked, opens another document is called ______.
a)   Anchor
b)   Hyperlink
c)   Reference
d)   URL
e)   None of these


9). The ________ of software contains list of commands and options.
a)   Title bar
b)   Menu bar
c)   Formula bar
d)   Tool bar
e)   None of these


10). Commands at the top of a screen such a FILE-EDIT-FONT-TOOLS to operate and change things within programs.
a)   Menu bar
b)   Tool bar
c)   User-friendly
d)   Word processor
e)   None of these


Answers:                    
1). b) 2). a) 3). d) 4). d) 5). a) 6). a) 7). b) 8). b) 9). b) 10). a)






For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">