20 May 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-35:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). Which of the following is the name of the part of a computer that one can touch and feel?
a)   Programs                
b)   Software                  
c)   Hardware              
d)   Output                      
e)   None of these   


2). Computers gather data, which means they allow users to _____ data.
a)   present                    
b)   store                        
c)   output           
d)   input                         
e)   None of these   


3). CPU stands for
a)   CD-run on memory
b)   central processing unit
c)   call powers up
d)   create programs user
e)   None of these


4). A disk on which you store information is
a)   plate                  
b)   data disk                            
c)   paper disk
d)   TV disk            
e)   None of these


5). Which of the following allows you to print?
a)   ribbon                 
b)   monitor            
c)   go now
d)   Control-P                    
e)   None of these


6). Which of the following means ‘easy to use’?
a)   user-friendly      
b)   select              
c)   helpful
d)   ever-ready          
e)   None of these


7). When your computer stops working suddenly, it is referred to as a
a)   crash                   
b)   die                            
c)   death
d)   penalty              
e)   None of these


8). The smallest item of useful information that a computer can handle is called
a)   bite                      
b)   byte                 
c)   bit
d)   bait                     
e)   None of these


9). Devices that let the computer communicate with you are called
a)   input devices                 
b)   output devices
c)   type devices                   
d)   print devices
e)   None of these


10).Devices that allow you to put information into the computer are called
a)   input devices                 
b)   output devices
c)   type devices                
d)   print devices
e)   None of these


Answer:

1). c)  2). d)  3). b)  4). b)  5). d)  6). a)  7).a)  8). c)  9). b)  10). a)






For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">