21 May 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-36:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). Transfer of data from one application to another line is known as

a)   Dynamic Disk Exchange
b)   Dodgy Data Exchange
c)   Dogmatic Data Exchange          
d)   Dynamic Data Exchange
e)   None of these


2). TCP/IP is necessary if one is to connect to the
a)   Phone lines          
b)   LAN
c)   Internet                  
d)   a Server
e)   None of these


3). Which of the following is type of LAN ?
a)   Ethernet     
b)   Token Ring
c)   FDDI           
d)   All of the above
e)   None of these


4). The Internet is an example of a …………… network.
a)   ring              
b)   bus
c)   hybrid         
d)   mesh
e)   None of these


5). If a user needs Information instantly available to the CPU, it should be stored …………..
a)   on a CD                 
b)   in secondary storage
c)   in the CPU            
d)   in RAM
e)   None of these


6). Text in a column is generally aligned ………………..
a)   justified      
b)   right
c)   centre         
d)   left
e)   None of these


7). Information and Communication Technology includes
a)   On line learning               
b)   Learning through the use of EDUSAT
c)   Web Based Learning      
d)   All the above
e)   None of these


8). The term ‘bit’ is a short for
a)   binary digit            
b)   binary number
c)   digit                         
d)   byte
e)   None of these


9). A program for viewing web pages is called …………..
a)   Word processor    
b)   Spreadsheet
c)   Protocol                 
d)   A browser
e)   None of these


10). What is the full form of URL ?
a)   Uniform Reverse Location         
b)   Universal Resolution Location
c)   Uniform Resource Locator         
d)   United Resource Locator
e)   None of these


Answers:
1).d)   2).c)   3).d)   4).d)   5).b)   6).d)   7).d)   8).a)   9).d)   10).c)  



For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here   




0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">