24 May 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-38:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). Most mail programs automatically complete the following   two parts in an e-mail_____
a)   From   : and Body:
b)   From   : and Date :
c)   From   : and To   :
d)   From   : and  Subject
e)   None of these


2). Where is the disk put in a computer  ?
a)   in the modem
b)   in the hard drive
c)   into the CPU
d)   in the  disk drive
e)   None of these  


3). The name a user assigns to a document is called   a(n)_______ .
a)   file  name
b)   program
c)   record
d)   data
e)   None of these


4). A   disk’s   content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased   by   the user is
a)   read - only
b)   Memory - only
c)   run - only
d)   write - only
e)   None of these


5). In an information system , alphanumeric data normally takes the form of
a)   Sentences and paragraphs
b)   Numbers   and   alphabetical characters
c)   Graphic shapes   and   figures
d)   Human voice and   other sounds 
e)   None of these   


6). A Web site’s main page   is   called   its _________
a)   Home page
b)   Browser page
c)   Search place
d)   Bookmark
e)   None  of  these


7). When installing ________,the user must  copy  and  usually decompress program files from a CD-ROM  or other medium to the hard disk.
a)   Programming software
b)   System hardware
c)   applications   hardware
d)   applications   software
e)   None  of  these


8). A  collection of interrelated files in  a computer is a  ____________.
a)   File manager
b)   Field
c)   Record
d)   Database
e)   None of these


9). To insert a copy of the clipboard contents, whatever was last cut or copied at the insertion point.
a)   paste
b)   stick in
c)   fit in 
d)   push   in
e)   None of these  


10). The command used to remove text   or   graphics from a document   . The information is then stored on a clipboard so you can paste it   .
a)   Chop
b)   Cut        
c)   Clip
d)   cart away
e)   None of these


Answers:
1).b)  2).d)  3).a)  4).a)  5).b)  6).a)  7).a)  8).d)  9).a)  10).b)  







For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here   



0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">