25 May 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-39:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). Any letter, number, or symbol found on the keyboard that you can type into the computer.
a)   Output
b)   Character
c)   Type
d)   Print
e)   None of these


2). Most of the commonly used personal computers/laptops do not have a command key known as ______.
a)   Turnover
b)   Shift
c)   Alter
d)   Delete
e)   Insert


3). What is the full form of USB as used in computer related activities?
a)   Universal Security Block
b)   Ultra Serial Block
c)   United Service Block
d)   Universal Serial Bus
e)   None of these


4). LAN stands for ______.
a)   Local Access Network
b)   Local Area Network
c)   Logical Access Network
d)   Logical Area Network
e)   None of these


5). Softcopy is the intangible output, so then what is hardcopy?
a)   The physical parts of the computer
b)   The printed parts of the computer
c)   The printed output
d)   The physical output devices
e)   None of these


6). Which is part of a computer that one can touch and feel?
a)   Programs
b)   Software
c)   Hardware
d)   Output
e)   None of these


7). Computers gather data, which means they allow users to ______ data.
a)   present
b)   store
c)   output
d)   input
e)   None of these


8). What is the purpose of Software Documenting?
a)   use and maintenance of software
b)   to sell software at handsome price
c)   to sell software to many customers
d)   to show its importance
e)   None of these


9). During the _______ portion of the Information Processing Cycle, the computer acquires data from some source.
a)   storage and output
b)   storage
c)   input
d)   output
e)   None of these


10). The ________ of software contains lists of commands and options.
a)   menu bar
b)   tool bar
c)   title bar
d)   formula bar
e)   None of these


Answers:
1).b)  2).a)  3).d)  4).b)  5).c)  6).c)  7).d)  8).a)  9).c)  10).a)  




For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">