31 May 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-42:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). Deleted data remains on a disk until _______.
a)   The anti virus is updated
b)   The recycle bin is emptied
c)   A file compression utility is used
d)   The disk is scanned
e)   None of these


2). The _______ enables your computer to connect to other computers.
a)   Video card
b)   Sound card
c)   Network interface card (NIC)
d)   Controller card
e)   None of these


3). What menu is selected to save or save as ?
a)   Tools
b)   File
c)   Format
d)   Edit
e)   None of these


4). To make the number pad act as directional arrows, you press the _______ key.
a)   Num lock
b)   Caps lock
c)   Arrows lock
d)   Shift
e)   None of these


5). A button that makes character either upper or lower case and numbers to symbols.
a)   Monitor
b)   Shift key
c)   Icon
d)   Mouse
e)   None of these


6). If you type a word that is not in word’s dictionary, a wavy _______ underline appears below the word.
a)   Red
b)   Green
c)   Blue
d)   Black
e)   None of these


7). Which of the following is considered a vulnerability of SNMP?
a)   Clear text community strings
b)   Its use of TCP
c)   The fact that it is on by default in Windows 2000 server
d)   The fact that it is on by default in Windows XP Professional
e)   None of these


8). Network routing information distributed among routers is stored in which of the following ?
a)   Flash memory
b)   Route table
c)   Metric table
d)   NVRAM
e)   Router memory


9). If the destination did not receive a segment, how will the TCP host know to resend the information?
a)   The ACK received will not include the segment number that was not received
b)   The ACK received will include the segment number that was not received
c)   The sending host will send PACK to verify segment receipt.
d)   The destination host will send a YACK message back to the sending host
e)   None of these


10). Small application programs that run on a web page and may ensure a form is completed properly or provide animation are known as ________.
a)   Flash
b)   Spiders
c)   Cookies
d)   Applets
e)   Sparks


Answers:

1)b   2)c   3)b   4)a   5)b   6)a   7)a   8)e   9)b   10)d








For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">