4 May 2016

SBI Clerk 2016- Important Financial Awareness Questions

SBI Clerk 2016- Important Financial Awareness Questions
SBI Clerk 2016- Important Financial Awareness Questions Set-15:
Dear Readers, SBI Clerk 2016 Examination is yet to be conducted with new question pattern, Financial Awareness topic was newly added in that pattern, and lot of our readers has requested to provide materials on Financial Awareness and we have planned to provide materials for it, make use of it.


1).  What is the time period for medium term bank deposits, In Gold Monetisation Scheme (GMS)?

a)   4-7 years
b)   3-6 years
c)   5-7 years
d)   3-6 years
e)   4-6 years


2). How much PA Insurance Cover is provided to student from Bank of India under Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojna (PMKVY) Rupay ATM Cum Debit card?
a)   Rs.1lakh
b)   Rs.2lakh
c)   Rs.1.5Lakh
d)   Rs.2.5lakh
e)   None of the above


3). RBI has demanded how much worth of funding from government, which is needed to be injected into state-run banks by 2018?
a)   Rs.20000cr
b)   Rs.25000cr
c)   Rs.26000cr
d)   Rs.27000cr
e)   Rs.30000cr


4). Health insurance company Apollo Munich has recently collaborated with which of the following bank for offering bank customers customized insurance policies?
a)   State Bank of India
b)   HDFC Bank
c)   ICICI Bank
d)   Axis Bank
e)   Bank of Maharashtra


5). Recently Government has approved to enhance the authorized share capital of the National Scheduled Castes Finance and Development Corporation to how much amount?
a)   Rs.1200cr
b)   Rs.2400cr
c)   Rs.1800cr
d)   Rs.1600cr
e)   Rs.1400cr


6). Which of the following bank is creating stricter norms on anti-money laundering (AML) frameworks for their branches outside India?
a)   Bank of Baroda
b)   SBI
c)   Central Bank of India
d)   Corporation Bank
e)   United Bank of India


7). Recently RBI has increased Ways and Means Advances (WMA) for all states to how much amount?
a)   Rs.31225cr
b)   Rs.30225cr
c)   Rs.32225cr
d)   Rs.33225cr
e)   Rs.35225cr


8). India First Life Insurance has launched a non-linked, participating, endowment, deferred pension plan offering guaranteed return of how much % on total premiums?
a)   5%
b)   9%
c)   3%
d)   6%
e)   10%


9). RINL Inks MoU with state Govt for facilitating Investments in the State RINL to Make an Investment of around Rs 38500 Crores?
a)   Haryana
b)   Arunachal Pradesh
c)   Andhra Pradesh
d)   Kerala
e)   Tamil Nadu


10). Digital payments firm PayPal has tied up with which ecommerce platform solutions provider to enable its merchants to expand their sales globally?
a)   Shopnix
b)   Shopify
c)   Twikster
d)   Shopmatic
e)   None of the above


Answers:
1).c  2).a  3).c  4).d  5).a  6).b  7).d  8).b  9).c  10).d

For More Financial Awareness Questions for SBI Clerk 2016 - Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">