15 May 2016

SBI Clerk 2016- Important Financial Awareness Questions

SBI Clerk 2016- Important Financial Awareness Questions
SBI Clerk 2016- Important Financial Awareness Questions Set-18:
Dear Readers, SBI Clerk 2016 Examination is yet to be conducted with new question pattern, Financial Awareness topic was newly added in that pattern, and lot of our readers has requested to provide materials on Financial Awareness and we have planned to provide materials for it, make use of it.


1). Which Mobile Wallet Company claims to have 110 million wallets is taking its cashless solution to campuses?
a)   Mobikiwi
b)   FreeCharge
c)   Citruspay
d)   Paytm
e)   None of the above


2). SBI sees record ______ crore loans turn bad.
a)   Rs.5000cr
b)   Rs.20000cr
c)   Rs.40000cr
d)   Rs.50000cr
e)   None of the above


3). Which Tech Company is buying US-based insurance technology platform HealthPlan Services for $460 million (over Rs 3,000 crore)?
a)   Infosys
b)   HCL
c)   Wipro
d)   TCS
e)   None of the above


4). Which E-commerce company picks up 26 per cent in Tata group‘s Westland for Rs 9.5 crore?
a)   Amazon
b)   Snapdeal
c)   Flip Kart
d)   Shopclues
e)   None of the above


5). Aegis, Essar Group‘s Business Process Outsourcing (BPO) arm, is planning to set up its third centre in _________ with an investment of about $4-5 million.
a)   Malaysia
b)   Philippines
c)   Sweden
d)   France
e)   None of the above


6). Vedanta Group's owner Anil Agarwal is setting up the country's first LCD panel manufacturing plant in ________ with an investment of $10billion.
a)   Gujarat
b)   Maharashtra
c)   Karnataka
d)   Haryana
e)   None of the above


7). Which e-commerce company launches Make in India store?
a)   Snapdeal
b)   Shopclues
c)   Amazon
d)   Flip Kart
e)   None of the above


8). Billionaire Anil Agarwal will invest $10 billion to set up India‘s first and one of world‘s largest liquid crystal display (LCD) panel manufacturing units, known as Panel FAB, in ________.
a)   Himachal Pradesh
b)   Chhattisgarh
c)   Madhya Pradesh
d)   Maharashtra
e)   None of the above


9). L&T Finance invests _______ crore in TDI's township at Panipat.
a)   Rs.100cr
b)   Rs.150cr
c)   Rs.175cr
d)   Rs.200cr
e)   None of the above


10). Tata Steel SEZ plans to invest about Rs. 2,000-2,500 crore for development of infrastructure at Gopalpur in ________.
a)   Assam
b)   Haryana
c)   Odisha
d)   Punjab
e)   None of the above


Answers:

1)d  2)b   6)c   4)a   5)a   6)b   7)c   8)d   9)a   10)c



For More Financial Awareness Questions for SBI Clerk 2016 - Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">