23 May 2016

SBI / UIIC Exam 2016- Important Financial Awareness Questions

SBI Clerk 2016- Important Financial Awareness Questions
SBI / UIIC Exam 2016- Important Financial Awareness Questions Set-19:
Dear Readers, SBI Clerk 2016 Examination is yet to be conducted with new question pattern, Financial Awareness topic was newly added in that pattern, and lot of our readers has requested to provide materials on Financial Awareness and we have planned to provide materials for it, make use of it.

1). Indian Railways announced it will invest _______ crore in the bullet train project along the Mumbai-Ahmedabad corridor.

a)   Rs.6800cr

b)   Rs.7800cr
c)   Rs.8800cr
d)   Rs.9800cr
e)   Rs.5800cr


2). Which Bank signed an agreement with the IREDA to foster renewable energy (RE) development in India?
a)   Canara Bank
b)   Bank of Baroda
c)   Axis Bank
d)   HDFC Bank
e)   Yes Bank


3). Boeing won a commitment from China's _______ Airways to buy 12 aircraft from the 737 family in a deal worth $1.3 billion.
a)   Shangai Airways
b)   XiamenAir
c)   Air China
d)   Okay Airways
e)   Emirates


4). Which company gets IT reminder to pay up Rs 14,200-crore tax dues?
a)   BharatiAirtel
b)   Vodafone
c)   Aircel
d)   BSNL
e)   IDEA


5). World Health Organization is appealing for _______ million dollars to fund a Global Action Plan to combat the Zika virus.
a)   $ 50million
b)   $ 55million
c)   $ 30million
d)   $ 56million
e)   $ 40million


6). Google‘s ‘Project Loon’ Balloon Internet Experiment Floats Into _______.
a)   Bangladesh
b)   India
c)   Pakistan
d)   Sri Lanka
e)   Bhutan


7). RBI announced that ______ states together will borrow about Rs 21,450 crore from the market.
a)   15
b)   17
c)   21
d)   22
e)   19


8). The Government is expecting ________ crore investment in 74 textile parks and is planning to announce a new textile policy.
a)   Rs.30000cr
b)   Rs.10000cr
c)   Rs.15000cr
d)   Rs.20000cr
e)   Rs.25000cr


9). Which Mobile company announces new camera to create immersive 360-degree videos recently?
a)   Sony
b)   LG
c)   Motorola
d)   Samsung
e)   None of the above


10). Government will sell _______ % stake in India's largest power producer NTPC at a floor price of Rs 122 per share to raise Rs 5,029 crore.
a)   1%
b)   3%
c)   5%
d)   7%
e)   8%


Answers:
1)d   2)e   3)d   4)b   5)d   6)d   7)c   8)a   9)d   10)c




For More Financial Awareness Questions for SBI Clerk 2016 - Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">