8 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-23:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). After banning country made liquor recently, which of the following states has banned liquor completely?
a)   Bihar
b)   Rajasthan
c)   Mizoram
d)   Haryana
e)   Maharashtra


2). Pakistan with which of the following countries has recently signed an agreement to launch satellite to monitor CPEC projects?
a)   Japan
b)   China
c)   UK
d)   USA
e)   Malaysia


3). Indian cricketer MS Dhoni has recently been appointed as brand ambassador of which one of the following?
a)   LG
b)   Samsung
c)   Lava
d)   Micromax
e)   Lenovo


4). Development bank of which of the following countries has recently launched DigiBank (A Mobile-Only Bank) in India?
a)   Philippines
b)   Sweden
c)   Australia
d)   Singapore
e)   None of the above


5). Currency of which of the following countries has recently been named the banknote of the year for 2015?
a)   China
b)   Canada
c)   Zimbabwe
d)   Australia
e)   New Zealand


6). World’s first ‘White Tiger Safari’ was recently inaugurated at Mukundpur in Satna district of which state of India?
a)   Gujarat
b)   Rajasthan
c)   Maharashtra
d)   Nagaland
e)   Madhya Pradesh


7). Which of the following cricket teams has won the 2016 World T20 title?
a)   South Africa
b)   Australia
c)   India
d)   West Indies
e)   New Zealand


8). Which of the following Indian navy ships has recently participated in the 22nd Indo-Thai Coordinated Patrol (CORPAT)?
a)   INS Kirch (P62)
b)   INS Kulish (P63)
c)   INS Karmuk (P64)
d)   INS Karmuk (P60)
e)   None of the above


9). Which of the following days has been observed across the world on 22nd April 2016?
a)   International Sculpture Day
b)   International Earth Day
c)   International Day of Human Space Flight
d)   World Laughter Day
e)   World Telecommunications Day


10). Which of the following countries has recently test fired anti-ship surface to sea ‘Zarb’ missile?
a)   Pakistan
b)   Bangladesh
c)   Bhutan
d)   China
e)   Afghanistan


Answers:

1).a   2).b   3).c   4).d   5).e   6).e   7).d    8).c   9).b   10).a

More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">