3 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-19:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). International Day of Forests is observed on March 21 every year. Theme for the year 2016 is         
a)   Forests for health
b)   Save forests, save lives
c)   Forests and water
d)   Rain and Forests
e)   None of the above


2). Who has won Noor Inayat Khan Prize for the 2016?
a)   PrabhaMallaya
b)   GeetakshiArora
c)   AmrutaPatil
d)   Janine Shroff
e)   None of the above


3). Which country has jointly launched ExoMars 2016 with Europe?
a)   China
b)   India
c)   Russia
d)   USA
e)   Japan


4). Kakrapar nuclear plant is situated in ____?
a)   Odisha
b)   Gujarat
c)   Chhattisgarh
d)   Rajasthan
e)   Maharashtra


5). Where the South Asia Regional Training and Technical Assistance Center is to be set-up?
a)   New Delhi
b)   Dhaka
c)   Colombo
d)   Male
e)   Mumbai


6). Aadhar Bill, 2016 will _______?
a)   Target Delivery of Financial and Other Subsidies, Benefits and Services
b)   Empower Start Ups
c)   Impart voting rights to Bangladeshi refugees
d)   Deal with Climate change and Environmental pollution
e)   None of the above


7). NITI Aayog launched Women Transforming India campaign in partnership with UN and ___?
a)   MyGov
b)   National Commission of Women
c)   BharatiyaGrameenMahilaSangh
d)   Women and Media Group
e)   None of the above


8). Garuda Shakti is a Joint Training Exercise between India and ____?
a)   Bangladesh
b)   China
c)   Russia
d)   Indonesia
e)   Sri Lanka


9). Who has been appointed as Chairman of 21st Law Commission of India?
a)   Subhro Kamal Mukherjee
b)   Ravi R Tripathi
c)   Balbir Singh Chauhan
d)   A P Shah
e)   Sanjeev Kumar Chauhan


10). Which carrier operated world’s longest all-women flight?
a)   Emirates
b)   Air India
c)   Indigo
d)   Kingfisher
e)   None of the above


Answers:
1)c   2)b   3)c   4)b   5)a    6)a   7)a   8)d   9)c   10)b

More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">