4 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-19:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). The 13th India-EU Summit was held at _____?
a)   Brussels
b)   Antwerp 
c)   New Delhi
d)   Birmingham
e)   Croatia


2). 4th Nuclear Security Summit was held at ____?
a)   Seoul
b)   The Hague
c)   New York
d)   Washington
e)   Sweden


3). Who has signed agreement with WIPO to set up Indian Intellectual Property Panorama?
a)   KIPA
b)   KIPO
c)   CIPC
d)   DeitY
e)   None of the above


4). Who has become CMD of BhartiyaNabhikiyaVidyut Nigam?
a)   V.G. Mathew
b)   G. Sreeram
c)   Rakesh Sharma
d)   Kallol Roy
e)   Mithun Sharma


5). Which country has signed Agreement on Labour Co-operation and other 4 agreements with India?
a)   Kuwait
b)   Saudi Arabia
c)   Belgium
d)   South Africa
e)   UAE


6). What is the currency of Belgium?
a)   Euro
b)   Pound
c)   Riyal
d)   Polish zloty
e)   None of the above


7). When is the International Day of Sport for Development and Peace observed?
a)   March 16
b)   April 6
c)   May 26
d)   April 4
e)   March 24


8). Which committee has been constituted to suggest ways to tighten security along Indo-Pak border?
a)   Anil Goswami
b)   Rajiv Mehrishi
c)   Madhukar Gupta
d)   V K Duggal
e)   Mihir Shah


9). What is India’s position in terms of military expenditure as per Trends in world military expenditure, 2015 report by SIPRI?
a)   4
b)   6
c)   8
d)   10
e)   12


10). Who has become Prime Minister of Iceland?
a)   Johanna Siguroardottir
b)   SigmundurGunnlaugsson
c)   GeirHaarde
d)   SigurdurIngiJohannsson
e)   None of the above


Answers:
1)a   2)d   3)d   4)d   5)b   6)a   7)b   8)c   9)b   10)d

More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">