5 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-20:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). ‘World Homeopathy Day’ is celebrated on which date every year?
a)   9th April
b)   10th April
c)   11th April
d)   12th April
e)   15th April


2). Who among the following has topped Asia’s 50 Most Powerful Businesswoman List?
a)   Arundhati Bhattacharya
b)   ChandaKochhar
c)   Nita Ambani
d)   KiranMazumdar Shaw
e)   Vinod Joshi


3). Merle Haggard, who passed away in April 2016 was:
a)   American Music Legend
b)   American Historian
c)   American Actor
d)   American Novelist
e)   American Politician


4). Who is the head of committee constituted by Union Information and Broadcasting Ministry to see that guidelines set for government advertisements by the Supreme Court are followed?
a)   B BMalhotra
b)   B BKapoor
c)   B BSinghania
d)   B BTandon
e)   B BShajad


5). Which among the following has become the first state to pass land title bill?
a)   Gujarat
b)   Rajasthan
c)   Madhya Pradesh
d)   Maharashtra
e)   Himachal Pradesh


6). Which cricketer has been roped in by Govt. to endorse ‘I Support Skill India’ campaign?
a)   Rahul Dravid
b)   M S Dhoni
c)   Sachin Tendulkar
d)   Viratkohli
e)   VirendraShewag


7). Who among the following has bagged the crown for FBB Femina Miss India World 2016?
a)   PriyadarshiniChatterjee
b)   Sushruthi Krishna
c)   PankhuriGidwani
d)   EktaRaichand
e)   None of the above


8). Name the Indian Origin scientist whose proposal has been selected by NASA through the NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC) – a programme aimed at revolutionising future space missions to Mars and beyond
a)   Shailendra Mishra
b)   VibhutiSaxena
c)   DaljeetArora
d)   RatnakumarBugga
e)   VijayendraSikka


9). Name the US Secretary of Defence who was on a three-day visit to India in April 2016?
a)   Ashton Kutcher
b)   Robert Smith
c)   Ashton Carter
d)   Robert Cooper
e)   Ashton Pall


10). Who among the following has become the new International Boxing Federation (IBF) Heavyweight champion?
a)   Anthony Joshua
b)   Charles Martin
c)   Anthony Mayo
d)   Charles Ford
e)   None of the above


Answers:
1)b  2)c  3)a  4)d  5)b  6)c  7)a  8)d  9)c  10)a

More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">