6 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-21:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Who has recently been appointed as the head of Skill Development Authority of Odisha?
a)   SubrotoBagchi
b)   G MallikarjunRao
c)   PramodMahajan
d)   Ashok Soota
e)   None of the above


2). Name the person, who was best known for his appearances alongside Ronnie Barker in The Two Ronnies, passed away recently.
a)   William Charles
b)   Chris Ronnie
c)   Ronnie Corbett
d)   Ryan Hares
e)   Daniel Christen


3). Which of the following days was observed on 5th April 2016 across India?
a)   National Youth Day
b)   National Maritime Day
c)   World Autism awareness day
d)   World Cancer Day
e)   International Anti-corruption Day


4). Tran Dai Quang has recently sworn in as the President of which of the following countries?
a)   Thailand
b)   Cambodia
c)   Laos
d)   Vietnam
e)   Myanmar


5). SajibuCheiraoba festival was recently celebrated in which of the following states?
a)   Mizoram
b)   Nagaland
c)   Manipur
d)   Meghalaya
e)   Tripura


6). The sponsorship deal of Emirates Airline with International Cricket Council (ICC) has recently been extended for
a)   Four Years
b)   Five Years
c)   Six Years
d)   Seven Years
e)   None of the above


7). India's seventh navigation satellite IRNSS-1G on 28th April 2016 was launched with help of
a)   PSLV-C27
b)   PSLV-C30
c)   PSLV-C33
d)   PSLV-C34
e)   PSLV-C32


8). The author of ‘The Sympathizer’ won the Pulitzer Prize, is
a)   Viet Thanh Nguyen
b)   Junot Diaz
c)   Jennifer Egan
d)   John Green
e)   Daniel Handier


9). On 1st April 2016, which of the following states has passed the Land Acquisition, Rehabilitation and Resettlement (Amendment) Bill, 2016?
a)   Gujarat
b)   Maharashtra
c)   Haryana
d)   Odisha
e)   Himachal Pradesh


10). The International Cricket Council (ICC) has recently suspended _____________________.
a)   Bangladesh Cricket Board
b)   Pakistan Cricket Board
c)   Zimbabwe Cricket
d)   Cricket Association of Nepal
e)   Cricket Association of UAE


Answers:
1)a  2)c  3)b  4)d  5)c  6)d  7)c  8)a  9)a  10)d

More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">