7 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-22:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Kachabali village has recently become first alcohol free village in which of the following states?
a)   Maharashtra
b)   Madhya Pradesh
c)   Rajasthan
d)   Kerala


2). Consider the following statements regarding recommendations on education adopted by UNESCO on 4th April 2016.
                             I.        Recommendation on Adult Learning and Education.
                           II.        Recommendation concerning Technical and Vocational Education and Training.
Which one of the following statements is/are true?
a)   Only I
b)   Only II
c)   Neither I nor II
d)   Both I and II


3). Who has recently been appointed as chairman of Karnataka VikasGrameena Bank (KVGB)?
a)   S. Ravindran
b)   M Mahadev
c)   R Surya Kiran
d)   K Ravichandran


4). Mobile payments firm ‘PhonePe’ has recently been acquired by which of the following companies?
a)   Amazon
b)   Flipkart
c)   Snapdeal
d)   eBay


5). A team led by Purdue University researchers has recently revealed the first 3D map of the _____________.
a)   Zika virus structure
b)   Ebola virus structure
c)   Rabies virus structure
d)   None of the above


6). Name the Egyptian author who is imprisoned, has recently received the PEN/Barbey Freedom to Write Award?
a)   Ahmed Naji
b)   Mohammad Sadiq
c)   Asgar Ali
d)   Mohammad Nayum


7). ZahaHadid, also known as ‘queen of the curve’, passed away recently, was a/an
a)   Politician
b)   Engineer
c)   Architect
d)   Laywer


8). Who has won the 2016 Bahrain Grand Prix?
a)   KimiRaikkonen
b)   Lewis Hamilton
c)   NicoRosberg
d)   Max Verstappen


9). Which of the following states on has recently passed Municipal (Amendment) Bill, 2016 and Municipal Corporation (Amendment) Bill, 2016?
a)   Punjab
b)   Bihar
c)   Odisha
d)   Haryana


10). The battle exercise 'Shatrujeet' was recently conducted by Indian army in _________________.
a)   Haryana
b)   Rajasthan
c)   Nagaland
d)   Mizoram


Answers:
1)c  2)d  3)a  4)b  5)a  6)a  7)c  8)c  9)d  10)b

More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">