9 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-24:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Union Home Minister RajnathSingh inauguratedIntegrated Operations ControlRoom (IOCR) at _____ headquarters in New Delhi.
a)   Army
b)   Air Force
c)   Navy
d)   BSF
e)   ITBP


2). The Afghan passport hasbeen identified as the leastpowerful in the world. Passportof which country is themost powerful passport inthe world?
a)   India
b)   Germany
c)   USA
d)   UK
e)   France


3). Gianni Infantino has beenelected as the President ofWorld football's governingbody (FIFA)  replacingSeppBlatter. Gianni Infantino belongsto:-
a)   France
b)   Brazil
c)   Switzerland
d)   Spain
e)   Italy


4). From where the PresidentPranab Mukherjee haslaunched country's largestconservation project and Kerala'sfirst green project whichis also the oldest port town?
a)   Muziris
b)   Goa
c)   Tuticorin
d)   Chennapatnam
e)   Calicut


5). Which bollywood actor hasbeen awarded with the MasterDinanathMangeshkarAward?
a)   RanbirKapoor
b)   Arbaj Khan
c)   Ranveer Singh
d)   Salman Khan
e)   Akshay Kumar


6). _______ FilmmakerRajesh Pillai had died.
a)   Tamil
b)   Malyalam
c)   Telugu
d)   Kannad
e)   Bengali


7). In how many categories,India's mega-budget film"Baahubali: The Beginning"has been nominatedby the Academy of ScienceFiction, Fantasy and HorrorFilms?
a)   Three
b)   Four
c)   Five
d)   Six
e)   Seven


8). Who has won a record numberof seven Indian 20km racewalkers at the National Championshipsheld at Jaipur?
a)   Ram Singh Yadav
b)   Gurmeet Singh
c)   Anil Kumar Prakash
d)   Abdul NajeebQureshi
e)   Merlin K Joseph


9). According to the EconomicSurvey 2015-16, what percent of earning people arepaying tax in India?
a)   3.5 per cent
b)   4.5 per cent
c)   5.5 per cent
d)   6.5 per cent
e)   7.5 per cent


10). Who among the followinghas been appointed as theDirector General (DG) ofCoast Guard becoming thefirst officer from within tobe promoted as its Chief?
a)   Sushil Kumar
b)   S. Padmanabhan
c)   ArunPrakash
d)   Rajendra Singh
e)   Sureesh Mehta


Answers:
1)d   2)b   3)c   4)a   5)c   6)b   7)c   8)b   9)c   10)d






More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">