10 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-25:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). The maturity period of KisanVikasPatra is
a)   70 months
b)   85 months
c)   110 months
d)   100 months
e)   75 months


2). Recently which company has entered into a four-year partnership with the Board of Control for Cricket in India (BCCI) as an associate sponsor for all international matches at home?
a)   Hyundai Motor India Ltd
b)   Honda Motor India Ltd
c)   Hero Motor Corp
d)   Maruti Suzuki Ltd
e)   Renault Indai Ltd


3). Name the mobile app that has been recently launched by Union Government to empower common people to demand 24×7 Power.
a)   Vidyut 24 x 7
b)   Vidyutpravah
c)   Vidyut
d)   VidyutSangam
e)   None of the above


4). World Health Day (WHD) is observed on April 7th of every year. What is the theme for the year 2016?
a)   Healthy blood pressure
b)   Healthy heart beat, Healthy blood pressure
c)   Diabetes: It can happen to you too
d)   Beat Diabetes
e)   Save lives: Make hospitals safe in emergencies


5). Which Magazine said that Prime Minister NarendraModi is among ‘The 30 Most Influential People on the Internet’ for the second year in a row in this year’s unranked list?
a)   Forbes
b)   Times
c)   Business Today
d)   Outlook
e)   None of the above


6). Japanese Finanacial services Firm Nomura said that India's GDP growth is likely to reach _____ in 2016-17.
a)   7.5%
b)   7.6%
c)   7.7%
d)   7.8%
e)   7.9%


7). Recently who was appointed as Secretary in the Union Ministry of Panchayatai Raj?
a)   ArunShukla
b)   T.S.Thakur
c)   Rohan Gill
d)   J.S.Mathur
e)   Suresh Gopi


8). The first white label ATM was established in
a)   Delhi
b)   Kolkata
c)   Chennai
d)   Mumbai
e)   Bangalore


9). Ngultrum is a currency of which of the following counties?
a)   Myanmar
b)   Philippines
c)   Somalia
d)   Botswana
e)   Bhutan


10). Capital of Madagascar is
a)   Antananarivo
b)   Kinshasa
c)   Luanda
d)   Abuja
e)   None of the above


Answers:
1)c   2)a   3)b   4)d   5)b   6)d   7)d   8)d   9)e   10)a




More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">