12 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-27:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Which country has recently agreed to sign the Paris Agreement?
a)   India
b)   China
c)   USA
d)   Japan
e)   None of the above


2). In which year was the Pulitzer Prize introduced?
a)   1882
b)   1912
c)   1917
d)   1925
e)   1910


3). In which year was the ministry of AYUSH formed?
a)   2014
b)   2015
c)   2016
d)   2012
e)   2013


4). What is the currency of Laos?
a)   Kip
b)   Kyat
c)   Dollar
d)   Pataca
e)   Rupee


5). What is the capital of Chad?
a)   Luanda
b)   Yamoussoukro
c)   N’Djamena
d)   Jubara
e)   Stupino


6). In which bank did the TirumalaTirupatiDevastanam management deposit 1311 kg of pure gold under the Gold Monetisation Scheme?
a)   Bank of Baroda
b)   State Bank of India
c)   Andhra Bank
d)   Punjab National Bank
e)   UCO bank


7). Which airbase of India has been renamed after former IAF Chief Arjan Singh?
a)   Panagrah
b)   Halwara
c)   Pathankot
d)   Tezpur
e)   None of the above


8). Which state government has decided to ban supply of medicinal drugs with alcohol content?
a)   Delhi
b)   Bihar
c)   Maharashtra
d)   Karnataka
e)   Haryana


9). Who is the author of the book “Framed as a Terrorist: My –Year Old Struggle to Prove My Innocence”?
a)   Aga Shahid Ali
b)   Mohammad Aamir Khan
c)   Ira Trivedi
d)   HarilalUpadhyay
e)   None of these


10). Where India did conducted major battle exercise named as “Shatujeet”?
a)   Jammu and Kashmir
b)   Rajasthan
c)   Punjab
d)   Goa
e)   None of the above


Answers:

1)a   2)c   3)a   4)a   5)c   6)d   7)a   8)b   9)b   10)b





More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">