14 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-29:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). What is the name of the fiveyearprogram launched byleading global telecom operatorsto advance existing 4Gtechnology and industrializationof 5G technologies?
a)   MTI 2.0
b)   ATI 3.0
c)   GTI 2.0
d)   DTI 2.0
e)   FTI 2.0


2). Bangladeshi cricketer ___________ was appointedas National Goodwill Ambassadorfor Youth by theUnited National DevelopmentProgramme (UNDP).
a)   Shakib Al Hasan
b)   Mashrafe Bin Mortaza
c)   TaminIqbal
d)   NasirHussain
e)   Taskin Ahmed


3). Which country has appointedeconomist Fritz Jean asits new prime minister?
a)   Cuba
b)   Columbia
c)   Panama
d)   Costa Rica
e)   Haiti


4). The UAE Space Agency hassigned a memorandum ofunderstanding (MoU) withthe Space Agency of __________, aiming to facilitatecollaboration between thetwo countries.
a)   UK
b)   India
c)   Israel
d)   China
e)   France


5). The five biggest commercialbanks of which countryhas announced that theywill no longer charge feeson domestic currency transfersthrough cellphone, includinginter-bank transactions?
a)   USA
b)   Switzerland
c)   France
d)   China
e)   Australia


6). Dr Sunita Jain was selectedfor VyasSamman 2015 forher Poetry collection 'Kshama'.VyasSamman is givenby:-
a)   Sahitya Academy Foundation
b)   Bhasha Literature Foundation
c)   K. K. Birla Foundation
d)   Hindu Literature Foundation
e)   Indu-Katha Foundation


7). The Air Force of which countryhas successfully tested itsIntercontinental ballistic missile.This was the 15th testsince January 2011?
a)   Japan
b)   China
c)   France
d)   India
e)   USA


8). Who among the followinginaugurated the second editionof 'film preservation &restoration workshop India2016'?
a)   JavedAkhtar
b)   Amitabh Bachchan
c)   HritikRoshan
d)   Naseeruddin Shah
e)   Om Puri


9). India ranks first in milk production.India accounts for _______ of world production.
a)   15.5 per cent
b)   16.5 per cent
c)   17.5 per cent
d)   18.5 per cent
e)   19.5 per cent


10). Where was the UN's firstglobal assessment of pollinatorsreport was releasedaccording to which about20,000 species of Bees andother pollinators face increasingrisks to their survival?
a)   Berlin
b)   Oslo
c)   Paris
d)   Rome
e)   London


Answers:

1)c   2)b   3)e   4)a   5)d   6)c   7)d   8)d   9)d   10)b




More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">